Noutati :

Aradul vine langa Timisoara! Ce anunt important au facut vecinii nostri?

27 ianuarie, 2016 - 10:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
7

Membrii fondatori ai Asociatiei „Arad Capitala Culturala Europeana 2021“ au anuntat ca vor sustine demersurile municipiului Timisoara pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021. Aceasta dupa ce primisera o solicitare in acest sens si din partea celor de la Baia Mare.

Ne insusim punctul de vedere al expertilor europeni care au pus un diagnostic clar situatiei culturii aradene, atat la nivel de relatii interumane, management cultural cat si la nivelul potentialului reprezentat de industriile creative si de dezvoltarea activitatilor culturale in spatii neconventionale“, se arata intr-un comunicat al Asociatiei aradene.

Ne bucura ca proiectele legate de un cartier cultural in Cetate si includerea malului Muresului intr-un circuit cultural international, cresterea alocarii bugetare pentru cultura au fost apreciate. De asemenea, a fost apreciata incurajarea voluntariatului si a actorilor culturali independenti. Suntem constienti ca profesionalizarea este prioritara intr-un oras care investeste sume importante in cultura si are ca obiectiv cresterea calitatii evenimentelor.

Deznodamantul candidaturii il consideram un moment important pentru cultura aradeana, in care – cunoscand punctele slabe si tari ale vietii culturale locale, avand in vedere reperele strategiei culturale, opiniile cetatenilor si recomandarile expertilor, se va putea opta pentru directia pe viitor“, se mai mentioneaza in comunicatul de presa remis de Asociatia „Arad Capitala Culturala 2021“.

Conducerea Asociatiei a mai sustinut ca aceasta competitie a trasat cateva directii clare de actiune, printre care dezvoltarea parteneriatelor internationale si includerea Aradului intr-un circuit al culturii europene, cu accent pe crearea de spatii culturale noi, creativitatea tinerilor, diversitate si incluziunea unor categorii defavorizate de populatie.

Conducerea Asociatiei a anuntat ca „tinand cont de rezultat, membrii fondatori ai Asociatiei au decis, ca urmare a solicitarii Asociatiei «Timisoara, Capitala Culturala Europeana 2021», sa sustina demersurile municipiului Timisoara in aceasta competitie“.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari din toata inima.

  2. multumim prietenilor din Arad,ambele orase vecine vor avea de castigat.

  3. Ma bucur sa aud ca se intampla asa ceva si sper ca toata lumea sa isi pastreze orgoliul in domeniul sportului si doar atat.

  4. foarte frumos din partea lor

  5. Respectele mele vecinilor din Arad.

  6. Doar sa ne fereasca dumnezeu de Vacean! Care mai nou e si profesor la Facultatea de Muzica din Timisoara. Vai si amar! (Directorul Filarmomicii din Arad)

  7. Sper ca concurenta pe plan economic intre cele 2 judete sa creasca pentru a creste valoarea zonei !!!!
    Aradul are o politica economica administrativa mai buna dacit Timisoara (psd-isti mafioti blocheaza mult Timisoara)