Noutati :

Ar putea fi redeschise si gradintele, cresele si after school-urile de stat. Anuntul ministrului Sanatatii

10 iunie, 2020 - 09:34 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că și grădinițele, creșele și after school-urile de stat pot fi deschise, cu respectarea măsurilor de distanțare și de igienă, dar că totul depinde de autoritățile locale, dacă aceste unități vor funcționa pe perioada verii sau nu.

Nelu Tătaru a subliniat că statul nu își mai permite să remunereze un părinte care stă acasă cu copilul, de aceea a fost permisă deschiderea grădinițelor și creșelor private.

În 12 iunie s-ar fi terminat anul școlar, inclusiv pentru grădinițe, în acest context nu mai putem remunera un părinte care rămâne acasă și atunci trebuie să dăm posibilitatea ca pentru copiii mici să poată fi undeva ținuți și să aibă cineva grijă de ei”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

Întrebat dacă și grădinițele de stat pot fi deschise, ministrul Sănătății a explicat că totul depinde de autoritățile locale, dacă vor lua o astfel de decizie pe perioada vacanței de vară.

Cele de stat, dacă vă amintiți, aveam zilele trecute una sau două grădinițe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la țară, nu mergeau în concedii și rămâneau undeva. Ține foarte mult de autoritățile locale acest lucru. Nu restricționăm, ține foarte mult de autoritățile locale și mă repet, putem deschide grădinițe, creșe after school-uri, în condițiile în care repectăm o distanțare, o igienă foarte riguroasă. Nu putem restricționa o grădiniță de stat să se deschidă, în condițiile în care aplică aceleași cerințe și aceleași norme de funcționare ca o grădiniță privată”, a mai declarat Nelu Tătaru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...