Noutati :

Ar putea fi anulate alegerile prezidentiale? Vezi motivul pentru care se poate intampla o asemenea lovitura de teatru!

3 noiembrie, 2014 - 08:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

Turul intai al alegerilor prezidentiale din Romania nu a fost lipsit de incidente, iar dupa inchiderea urnelor acuzatiile de frauda si scandalurile s-au tinut lant. Lovitura de teatru ar putea veni din partea unui candidat care a cerut anularea alegerilor din 2 noiembrie.

Gheorghe Funar a formulat o cerere adresata Curtii Constitutionale a Romaniei prin care cere anularea alegerilor din 2 noiembrie, invocand faptul ca nu s-ar fi asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii, conform realitatea.net.

„Cu ocazia turului de scrutin din data de 2 noiembrie a.c. nu s-a asigurat egalitatea cetatenilor in fata legii, milioanele de cetateni romani aflati in strainatate fiind discrimininati prin arondarea a circa 13.000 de cetateni cu drept de vot la o sectie de votare. Au fost astfel incalcate prevederile Constitutiei Romaniei, articolul 1, alin.5, articolul 16, alin.1, 2 și 3, articolul 31, alin.1 și dreptul de vot a peste trei milioane de cetateni romani aflati in strainatate”, mentioneaza Funar in cererea sa.

De asemenea, el sustine ca Biroul Electoral Central și Curtea Constitutionala nu au respectat prevederile articolul 31, alin.1 din Constitutia Romaniei, respectiv dreptul la informatie.

„Ca urmare a incalcarii acestui drept constitutional, alegatorii nu cunosc nici azi care dintre cei 14 candidati a fost sau este ofiter activ ori acoperit al unor Servicii Secrete romanești sau straine, precum și care dintre ei a dobandit a doua cetatenie și care este aceasta”, argumenteaza Gheorghe Funar.

Un alt motiv invocat de Gheorghe Funar se refera la faptul ca s-ar fi incalcat dreptul de a fi ales al celor 14 candidati, prevazut de Constitutie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...