Noutati :

Aquatim Timisoara avertizeaza: udatul gradinilor scade presiunea apei de la robinet!

28 iunie, 2017 - 10:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Udatul gradinilor cu apa potabila poate lasa localitati din Timis fara apa la robinet, in perioadele caniculare. Acolo unde resursele de apa sunt limitate, consumurile sezoniere ridicate vor duce la presiunea scazuta sau chiar lipsa apei la robinet.

In Timis, astfel de situatii apar cu preponderenta in Bencecu de Sus, Pischia, Herneacova, Giarmata, Cerneteaz, Giarmata Vii, Gavojdia si Ciacova.

Aquatim recomanda limitarea consumului casnic de apa pe timp de seceta, in special in localitatile rurale, unde asemenea situatii sunt cunoscute si apar in fiecare vara, in perioadele secetoase. Pentru udatul gradinilor este indicata folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mica adancime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

Folosirea rationala a resurselor de apa si prevenirea risipei este o responsabilitate comuna, a companiei de apa si a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce tine de competenta sa tehnica pentru a asigura necesarul de apa in aceste localitati – forajele si retelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate, pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...