Noutati :

Aquatim si Aquademica la IFAT München – targul international din domeniul apei

25 mai, 2012 - 10:17 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aquatim si Fundatia Romano-Germana Aquademica au participat in perioada 7-11 mai la cea de-a 16-a editie a Targului International pentru inovatii si servicii in domeniile managementului apei, apei uzate, a deseurilor si materiilor prime IFAT ENTSORGA 2012, in München-Germania.

Targul a numarat peste 2.900 de expozanti internationali care si-au prezentat cele mai noi tendinte, tehnologii si sisteme din sectorul alimentarii cu apa potabila, al canalizarii si epurarii apelor uzate, al protectiei mediului si resurselor naturale. De asemenea, a existat o sectiune speciala dedicata asociatiilor si fundatiilor care ofera programe de pregatire si dezvoltare profesionala persoanelor care activeaza in domeniile amintite anterior.

Astfel, cele doua delegatii, Aquatim si Aquademica, au avut ocazia sa discute si sa faca schimb de idei cu reprezentantii celor mai mari companii furnizoare de echipamente, tehnologii si servicii din domeniul apei potabile si apei uzate. in plus, in cele cinci zile de desfasurare a targului, au avut loc diverse conferinte si simpozioane internationale in cadrul carora au fost prezentate studii de cercetare, proiecte de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apa si de canalizare in tarile aflate in curs de dezvoltare, solutii pentru eficientizarea economica si de utilizare a resurselor naturale in alimentarea cu apa.

Pentru Aquademica participarea la IFAT a insemnat aderarea la Asociatia Europeana a Apei, fiind prima institutie din Romania membra a Asociatiei Europene a Apei (EWA). Acest lucru i-a permis sa participe la prima intalnire a membrilor EWA, in cadrul careia au fost apreciate eforturile depuse pana in prezent de fundatie in sensul dezvoltarii profesionale a specialistilor din domeniul apei potabile si uzate.

La finalul sedintei s-a stabilit urmatorul pas important in dezvoltarea fundatiei: pregatirea unui program revolutionar de pregatire si dezvoltare profesionala care sa fie urmat si de alte tari din Europa. Acest lucru va reprezenta recunoasterea pe plan international a fundatiei Aquademica, iar in calitate de membra a EWA, se va bucura si de sprijinul altor institutii si companii de profil de renume. De asemenea, in calitate de membra a Asociatiei Germane a Apei (DWA), Aquademica a avut un panou de prezentare la standul DWA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...