Noutati :

Aquatim, principalul investitor in retele de apa si canalizare din Timis, in Topul National al Firmelor

14 noiembrie, 2016 - 04:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Eficienta economica a societatii Aquatim este recunoscuta, pe plan national, prin premiul acordat recent de catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Compania timiseana de apa si canalizare s-a clasat prima pe tara in Topul National al Firmelor, in domeniul sau de activitate – industrie, captarea, tratarea si distributia apei, la categoria intreprinderi mari.

Topul National al Firmelor, organizat de CCIR, este un adevarat barometru al performantei in afaceri, fiind un clasament al celor mai competitive firme din Romania. Topul este intocmit pe baza clasamentelor furnizate de Camerele de Comert si Industrie judetene. Este o clasificare transparenta, realizata exclusiv pe baza indicatorilor financiari.

aquatim

Aquatim reuseste sa se mentina pe primul loc in acest clasament din anul 2014, iar rezultatul vine sa confirme semnalele primite din mediul bancar. in cadrul exercitiului de benchmarking, implementat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, companiile mari de apa din tara, care beneficiaza de suport financiar din partea acestei institutiii, sunt evaluate periodic, printr-un set complex de indicatori de performanta. Rezultatele obtinute de Aquatim in acest sistem demonstreaza, de asemenea, functionarea economica „sanatoasa” a firmei.

Prima companie de utilitati publice din Romania, care a contractat un imprumut fara garantii de la BERD, in anul 2007, Aquatim se afla acum la al treilea contract de imprumut, pentru co-finantarea unui program amplu de investitii in apa si canalizare in judetul Timis. Cu programe de asistenta financiara nerambursabila, imprumuturi de la institutii bancare si resurse proprii, Aquatim a facut in ultimii 15 ani investitii de peste 200 de milioane de Euro in infrastructura de apa si canalizare din aria sa de operare, printre care 400 km de retele noi si opt statii de tratare, respectiv epurare a apei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...