Noutati :

Aquatim face controale la bransamente la Timisoara si in judet

28 iunie, 2022 - 08:07 PM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. Incepand de luni, 27 iunie, echipele Aquatim incep un amplu proces de verificare a bransamentelor in mai multe localitati din judetul Timis. Aceasta actiune are loc ca urmare atat a sesizarilor venite din partea populatiei, cat si a neconcordantelor aparute intre cantitatile de apa declarate si cele reale.

De-a lungul timpului s-au depistat mai multe cazuri in care unii utilizatori au apelat la metode ilegale, incercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu inregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Consecintele furtului de apa realizat prin bransamente ilegale sunt serioase, si se vad la nivelul intregii comunitati, prin modificarea functionarii corecte a sistemului (supra-solicitarea conductelor, scaderea presiunii in retea) si cresterea pierderilor fictive de apa (plata acestor consumuri se face de catre ceilalti consumatori).

In perioadele caniculare, aceste probleme se vad cel mai bine, deoarece consumul de apa este crescut si din cauza persoanelor care folosesc apa de la retea pentru udatul gradinilor.

Pentru posesorii de gradini exista si alte solutii, la indemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru un metru cub de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui metru cub de apa potabila.

Aquatim atrage atentia asupra faptului ca mentinerea rezervelor de apa potabila si a unei presiuni adecvate in retea sunt esentiale si pentru protectia impotriva incendiilor. Practicile ilegale si consumul exagerat pun in pericol intreaga comunitate, pe cand printr-un consum rational si cinstit, apa va fi acolo cand vom avea nevoie de ea, chiar si pe perioade de seceta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cam tarziu – atatia smecheri au tras mii de metrii cubi de apa,ocolind apometrul – sau Aquatim-ul nici macar nu stie ca sunt bransati.Este simplu – intra in curte la oameni si le spune sa deschida un robinet din baie,bucatarie sau din curte si se urmareste Apometrul.Daca apa curge si apometrul nu indica un consum de apa si nu exista in acea gopodarie vreun hidrofor – este FURT domnilor angajati de la Aquatim care va taiati singuri craca fiindca acceptati situatia si o stiti de ani buni si NEPASAREA – acum a ajuns cutitul la os si lumea se revolta din cauza debitului scazut sau a lipsei toatale de apa