Noutati :

Aquatim deschide statii noi de epurare in orasele Buzias si Faget din Timis. Cat costa investitia!

24 februarie, 2012 - 03:14 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aquatim a semnat noi contracte pentru extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis. La inceputul lunii februarie, societatea de apa si canal a iscalit 2 noi contracte, pentru orasele Buzias si Faget.

In total, se vor investi aproape 10 milioane de lei pentru localitatea Buzias, respectiv 8,3 milioane de lei pentru Faget. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 119 milioane de euro, din care autoritatile locale contribuie cu 1,73%, restul fiind asigurat de Aquatim – 13,04%, bugetul de stat – 11,30% si Uniunea Europeana – 73,93%.

Tot proiectul pe fonduri europene prevede, in fond, extinderea retelei de canalizare cu inca 200 de kilometri, extinderea celei de apa cu inca 100 de km, construirea a 7 statii de epurare a apei uzate si a 3 statii de tratare a apei potabile. Se vor face lucrari in Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman, spune Ilie Vlaicu, director general al Aquatim. Acesta este al doilea mare proiect al Aquatim, dupa ce in anul 2002 a accesat o finantare ISPA in valoare de 45,32 de milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...