Noutati :

Aquatim a inceput lucrarile la canalizare in cartierul Freidorf. Se lucreaza deja pe strada Rascoala de la 1907, incep apoi pe Niccolo Paganini

7 noiembrie, 2012 - 01:38 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
13

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in sudul orasului, la periferie,  vor avea in sfarsit apa si canalizare de la Aquatim. Joi au demarat  lucrarile pentru extinderea retelei in cartierul Freidorf.

Muncitorii angajati de Aquatim au inceput deja sa sparga asfaltul de pe strada Rascoala de la 1907 si nu se vor apuca de alte lucrari pana cand nu vor termina acolo. Timisorenii nu vor trebui sa plateasca racordurile pana la case, acestea fiind suportate tot de societatea de apa si canal. Dupa strada Rascoala de la 1907 se va intra pe strada Niccolo Paganini, iar apoi pe o alta strada aflata peste calea ferata.

„Modul de lucru este urmatorul: se intra pe o strada, se termina, mai ales ca suntem intr-o perioada de toamna tarzie, si dupa aceea se intra pe alte strazi. Durata de executie a extinderilor de canalizare este de 6 luni, iar durata proiectului – si extinderi, si reabilitari pe Timisoara – e de doi ani. Incepem doar pe strazile pe care avem siguranta ca vom putea sa si terminam, astfel incat sa nu intram in iarna cu strazile sparte”, a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu. [CODUL SAPTAMANII 5-11 NOIEMBRIE: 402]

Cele doua strazi si inca una aflata dincolo de calea ferata din Freidorf trebuie sa fie gata pana intram in iarna, mai spun reprezentantii Primariei Timisoara. Lucrarile sunt efectuate de muncitorii unei firme spaniole.

„Proiectul per ansamblu este de 119 milioane de euro. In afara de lucrarile din Timisoara intra si cele din Sannicolau Mare, Recas, Jimbolia, Ciacova, Gataia, in toate orasele din judet, mai putin Lugoj. Se fac 7 statii de epurare, se fac 3 uzini de apa noi, se reabiliteaza altele 3. E vorba si de extinderea retelei de canalizare de 200 de kilometri si de extinderea retelei de apa de 100 de kilometri. Sunt lucrari masive, sunt in derulare statiile de epurare. E prima data cand pornim lucrarile in Timisoara, avem Timisoara Nord si Timisoara Sud si mai avem o lucrare in statia de epurare. Proiectul este pe fonduri europene, aproape 75% nerambursabile. 15,5 milioane de euro pune Aquatim, printr-un credit luat de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, fara nicio garantie”, ne-a declarat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Vezi mai jos lista strazilor pe care se va introduce canalizare in Timisoara in urmatorii 2 ani!

Practic, extinderea retelei de canalizare se va face pe 7,3 kilometri, pe strazile: Rascoala de la 1907, Anton Bacalbasa, Podgoriei, Niccolo Paganini, Dumitru Bagdasar, Contemporanul, Romanitei, Constantin Nottara, Calea Urseni, Constantin Silvestri, Ion Romanu, Splaiul Sofocle, Dimitrie Stan.

De asemenea, vor fi reabilitate retele de canalizare si pe o lungime de 9,8 kilometri pe strazile: Calea Stan Vidrighin din Buziasului, Martir Marius Nemtoc, Intrarea Neptun, Atomului, Maresal Constantin Prezan, Martir Vasile Balmus, Orion, Cerna, Versului, Martir Ioan Stanciu, Martir Angela Sava, Bran, Aleea Poienitei, Clabucet, Romulus, Martir Sorinel Leia, bd. Gen. Ion Dragalina, Emil Zola, Gavril Muzicescu, Harniciei, Aleea Inului, Intrarea Plantelor, Mures, Nicolae Filimon. Se va realiza si reabilitarea retelelor de apa pe alti 2,4 km, pe strazile: Banatul, Lacului, Nicolae Andreescu, Constantin Daniel, bd. Gen. Ion Dragalina.

In ceea ce priveste zona Freidorf, si Primaria a inceput cateva lucrari acolo, cea mai de anvergura fiind pe strada Ardealul. Se lucreaza pe Ardealul in Freidorf, muncitorii au inceput bine, dar in ultima vreme au lasat-o mai moale, de la biserica spre Liceul Auto, spun reprezentantii primariei. S-a reabilitat strada Pacii, strada Comuna din Paris, unde in acest moment sunt lucrari pentru amenajarea rigolelor. Dupa ce se termina si acest proiect, Primaria va intra in Freidorf la amenajarea carosabilului si in zona nu va mai ramane nicio strada fara canalizare, dau asigurari cei din primarie.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 13comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. normal ca se face tot ce se poate acum…si grindeanu e intre muncitori nu se mai da prin cluburi la fetite cu fustite!!

 2. toate strazile sunt in colegiul 2? grindeanu candideaza in colegiul 2? ce coincedenta domne` !!!

 3. grindeanu – cea mai josnica campanie! a inceput cu spitalul de copii, mizand pe suferinta unor bolnaviori, apoi a inceput sa repare strazi, sa traga apa si canal in zone apartinatoare colegiului in care candideaza…mi-`ar fi rusine sa votez un asemenea candidat!

 4. Felicitari pt implicare domnului Grindeanu

 5. Sunt convins ca se vor obtine fonduri pt spitalul de copii!! Bravo domnului Grindeanu

 6. Bafta domnului Grindeanu in campanie!

 7. Domnu viceprimar chiar s-a implicat in administratie! Bravo lui

 8. Da.Reusim

 9. Bafta domnului grindeanu pt implicare!!

 10. Felicitari [entru initiative!! Eu unul voi vota Sorin Grindeanu

 11. Primul om din primarie pe care il vad in teren. Bravo!!!

 12. Felicitari pentru implicarea pentru cetatenii roasului!! Meritati laude domnule viceprimar!!

 13. pe voi chiar nu va verifica nimeni?! ca daca ar vedea pt ce va plateste :)) mai mult de „felicitari dl grindeanu, sunteti cel mai bun” nu puteti? :))