Noutati :

Aquapic – un centru experimental pentru copii se va infiinta la Timisoara! Cum va functiona?

11 mai, 2017 - 07:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey au organizat, la sfarsitul lunii aprilie, o serie de trei focus grupuri, in vederea colectarii de date si recomandari cu privire la functionarea si dezvoltarea viitoare a proiectului Aquapic – centru experimental pentru copii.

Un proiect Urbaniada, centrul Aquapic va fi amenajat in aer liber, in incinta fostei Uzine de Apa Industriala a Timisoarei, din apropierea Raului Bega. Acesta va oferi copiilor, dornici sa invete cat mai multe despre apa si mediu, activitati tematice, bazate pe joc si experiment.

Focus grupul este o tehnica de cercetare calitativa a pietii, ce consta in stabilirea unei discutii pe o tema data cu un grup, reprezentand o categorie de interes. Cele trei grupuri tinta identificate pentru a participa la focus grupurile Aquapic au fost: parinti cu copii de varste intre 5 si 12 ani, cadre didactice care predau in invatamantul primar si corp profesional din domeniul apei. Au fost, astfel, intervievate 23 de persoane, iar durata unei sesiuni de discutii a fost de 90 de minute. In cadrul interviurilor au fost abordate subiecte privind oferta educationala a Centrului, programul de functionare, modalitati de auto-finantare, precum si posibilitati de colaborare si implicare a studentilor si a voluntarilor in activitatea centrului.

Datele colectate au vizat aspecte ca: program de functionare, tipul programelor oferite, accesul in centru, continutul ofertei educationale, surse de auto-finantare, colaborarea cu mediul universitar si voluntariat. Datele colectate vor fi utilizate de echipa de implementare a proiectului pentru adecvarea ofertei educationale nevoilor si asteptarilor viitorilor beneficiari ai Aquapic – centru experimental pentru copii.

Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunatatirea calitatii vietii ȋn spatiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spatiului urban romanesc si solutionarea punctuala a acestora, prin proiecte concrete si prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profesionisti si institutii publice, precum si a parteneriatului ȋntre organizatii neguvernamentale, arhitecti si urbanisti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...