Noutati :

Aquapark, fantani muzicale si ornamentale, studiu pentru metrou, lucrari la spitale si scoli si o multime de alte studii. Cum se impart banii din bugetul local, in 2018, la Timisoara

14 februarie, 2018 - 08:27 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Timisoara are la dispozitie anul acesta un buget mai mic decat in 2017, de aproape 1,4 miliarde de lei, adica mai putin de 300 de milioane de euro. Proiectul de buget a fost deja postat pe site-ul Primariei si poate fi consultat, iar luni, in 19 februarie, de la ora 15.00, cei interesati de cum vor fi cheltuiti in acest an banii orasului pot participa la o dezbatere publica pe aceasta tema.

CITESTE SI: Nicolae Robu despre salariul soferului sau, de aproape 10.000 de lei pe luna: ÔÇśVasile munceste mult si e om cu studii superioare. Are master cu nota 9.98ÔÇÖ. Marirea lefurilor in primarie abia urmeaza

Timisoara va avea in acest an un buget de total de 1.37 miliarde de lei, adica putin peste 294 de milioane de euro.

Si anul acesta, banii sunt prevazuti catre toate sectoarele.

Pentru sectorul de sanatate, anul acesta sunt alocati aproape 62.942.000 lei spitalelor Louis Turcanu, Victor Babes si Municipal, aflate in subordinea primariei. Se vor face lucrari de reabilitare a clinicilor si sectiilor celor trei spitale si se va cumpara cladirea in care functioneaza Clinica de Cardiologie Ascar, a Spitalului Municipal. In bugetul primariei sunt alocati 160.000 de lei pentru realizarea unui studiu topografic de acces aerian, pentru realizarea unei platforme de elicopter, la Spitalul Louis Turcanu.

La invatamant sunt prevazuti a fi cheltuiti 29.196.000 lei, care se vor duce pe extinderea si reabilitarea mai multor gradinite si scoli, dar si cumpararea cladirii in care functioneaza Gradinita 14.

Au fost prevazute sume si pentru construirea unei skatepark in Parcul Central din Timisoara, dar si pentru modernizarea mai multor zone verzi si parcuri. Nu s-a renuntat nici la ideea construirii unei fantani muzicale in Timisoara, pentru care se aloca din bugetul local 1.000.000 de lei.

In proiectul de buget pe 2018 sume insemnate au fost alocate lucrarilor la drumuri –22.700.000 lei, continuarea unor lucrari incepute, dar si pentru altele noi.

Apoi e prevazuta demararea proiectelor de reabilitare a liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale pe linia 5, pe Calea Bogdanestilor si linia 2 de pe Stan Vidrighin, dar si pe linia 4, bulevardul Cetatii. Si se ia in calcul amenajarea unei noi linii de tramvai intre Solventul si Gara de Nord.

41.253.000 sunt alocati continuarii modernizarii tramvaielor din Timisoara.

Inceperea proiectului, adica realizarea PUZ-ului, pentru blocurile ANL de pe Aradului colt cu Alexandrescu are prevazuti 100.000 de lei.

Atelierul de Biciclete de pe bulevardul Garii a fost si el prins in buget cu 100.000 de lei.

Interesanta este si prevederea a 145.000 de lei pentru studiu de prefezabilitate in vederea realizarii unui sistem de transport in comun de tip metrou.

Sala Polivalenta cu 16.000 de locuri pe care o vrea Nicolae Robu in Timisoara e prinsa in buget cu 400.000 de lei pentru realizarea proiectului tehnic.

Iar un studiu tehnic e prevazut pentru realizarea unui Aquapark in zona Mehala cu suma de 100.000 de lei si continua proiectele pentru amenajarea bazelor sportive din oras.

Proiectul de buget al Timisoarei pe 2018 poate fi consultat aici.

Vom reveni cu detalii despre proiectele pe care Primaria Timisoara le finanteaza, anul acesta, din bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe asta se duc banii ora╚Öului, pe nenum─ârate ÔÇ×studii de pre-fezabilitate ╚Öi fezabilitateÔÇŁ, pe ornamente, f├ónt├óni c├ónt─âcioase ╚Öi alte prostii Kitsch izvor├óte din mintea bolnav─â ╚Öi gusturile de neam prost ale lui Robu. ├Än timp ce ├«n alte ora╚Öe banii se cheltuie mult mai ra╚Ťional (Cluj, Oradea, Sibiu, Bra╚Öov etc). Dar unde nu-i cap, e vai de picioare.