Noutati :

Aproximativ 80 de detinuti pornesc in cautarea unui angajator, la Timisoara

8 martie, 2012 - 07:16 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Circa 80 de persoane private de libertate, care mai au cel mult un an pana la ispasirea integrala a pedepsei, vor fi escortate, vineri dimineata, la Casa Tineretului, pentru a participa la Bursa locurilor de munca pentru persoane aflate in detentie.

Actiunea este organizata de Penitenciarul Timisoara si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si are ca scop – dupa cum ne-a informat Magdalena Radu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Timisoara – „prezentarea si discutarea profilului ocupational al persoanelor condamnate penal si a oportunitatilor existente pe piata muncii pentru identificarea unor posibilitati de angajare dupa liberarea din penitenciar”.

Toate cele 80 de persoane care vor fi puse fata in fata cu potentialii angajatori au fost calificate, in timpul detentiei, in meserii cerute pe piata muncii, precum finisori in constructii, tamplarie PVC si mase plastice si tamplar universal. Firmele care vor fi prezente la eveniment vor oferi diferite locuri de munca, respectiv dulgheri, fierari betonisti, sudori, manipulant marfuri, confectioner geam termoizolator, taietori sticla, electromecanic, confectioner aluminiu si mase plastice, finisori in constructii, precum si muncitori necalificati.

„Anul trecut, aceasta bursa a locurilor de munca pentru detinuti a fost un real succes, intrucat un intreprinzator din domeniul textilelor s-a aratat dispus sa angajeze 70 de persoane dupa iesirea din penitenciar”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al AJOFM Timis, Simona Poting.

Ca o comparatie, trebuie sa spunem ca, anul trecut, Bursa locurilor de munca organizata pentru detinutii din Penitenciarul Satu-Mare a dus la selectarea a doar trei persoane pentru angajare, din cele 51 aduse la intalnirea cu angajatorii.

„Prin aceasta initiativa dorim sa contribuim la formarea unei imagini obiective pentru angajatori asupra persoanelor condamnate, precum si prezentarea avantajelor economice si financiare legate de angajarea in munca a persoanelor condamnate”, ne-a mai declarat inspectorul de penitencir Magdalena Radu.

Pana la aceasta ora, la bursa locurilor de munca pentru detinuti de la Casa Tineretului si-au confirmat participarea nu mai putin de 10 firme private.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...