Noutati :

Aproape un milion de euro asteapta sa fie cheltuiti pentru evenimente culturale in Timis. Au pornit inscrierile de proiecte

11 iunie, 2021 - 08:50 PM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a lansat de joi programul  Tim Cultura 2021. Pana pe 10 iulie sunt asteptate proiecte cultural-artistice de pe intreg teritoriul judetului, care urmeaza sa fie finantate.

CITESTE SI: Consilierul local Roxana Iliescu: Cred ca exista o agenda ascunsa a administratiei Fritz in privinta Colterm. Actuala echipa de conducere e incapabila sa rezolve dezastrul. Nu stia nici macar cum se convoaca AGA

Bugetul Tim Cultura cunoscuta ca Agenda Culturala a CJT este de 4.400.000 de lei, iar bugetul judetean poate acoperi pana la 90% din cheltuieli.

‘La nivel strategic, Tim Cultura 2021 isi propune sa sprijine difuzarea acului cultural in tot judetul. Preferam acte culturale de calitate, in care sa se imbine componetele culturale si turistice. Am prefera sa nu finantam activitati culturale fara valoare, mai degraba ale artei kitsch-ului. Toata lumea este invitata sa propuna proiecte, insa sunt unele conditii. Asociatiile nu au voie sa aiba datorii la stat, sau la CJT, obligatiile anterioare sa fie asumate si bineinteles sa existe si acea suma din contributii proprii, inainte de semnarea contractului’, a spus Alexandru Proteasa, vice-presedintele CJT Timis.

Sunt dorite proiecte de interes, care sa devina candidate a intra si in calendarul Timisoara Capitala Culturala 2021. CJT isi propune sa finanteze cu pana la 90% aceste manifestari care sa aiba in prim plan actul cultural. Rugile nu sunt respinse din start, dar sunt preferate proeictele care pot aduce si multi turisti (exemplu Concert Pestera Romanesti).

Evenimentele pot primi pana la 300.000 de lei.

‘Vrem sa sprijinim talentul si creativiatea, acesta este primul obiectiv, iar componeta cultura-turism este primordiala. Avem si un site, timcultura.cjtimis.ro, in care doritorii se pot informa exact ce acte le trebuie, care sunt cheltuielile eligibile si cine poate aplica’, a spus Alexandru Avram, directorul Directiei de strategii, diplomatie, comunicare si cultura din CJT.

Documentatia de solicitare a finantarii se va depune intr-un exemplar la registratura Consiliului Judetean Timis, Bd. Revolutiei din 1989, nr. 17, Timisoara, in perioada 10 iunie – 9 iulie 2021. Dupa data de 10 iulie se va face si selectia proiectelor.

Toate detaliile AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...