Noutati :

Aproape la jumatatea anului, Primaria Timisoara da primii bani pe 2018 Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana

19 mai, 2018 - 09:02 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Dupa ce anul trecut a fost nevoita sa renunte la anumite proiecte, din cauza lipsei de bani, acum Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana trebuie sa prezinte proiectele pe care vrea sa le implementeze, pentru a fi avizate de comisia din subordinea primariei, ca sa primeasca finantarea.

CITESTE SI: ‘Au vrut clar sa oblige lumea sa se lege la Colterm’, recunoaste primarul Nicolae Robu, dupa ce a anuntat retragerea proiectului. De ce face acum reclama la preturile companiei de termoficare la Timisoara 

„Pentru a se obtine banii, Asociatia trebuie sa prezinte primariei un proiect cu ceea ce isi propune sa faca si s-a aprobat acum ceea ce a decis Asociatia ca va face in perioada urmatoare, ca sa putem da banii. Nu se aproba pana in ultimul detaliu. Unele lucruri sunt generice si, cand se pun in practica, atunci constati ca de fapt evenimentul concret e altceva decat s-a inteles din prezentarea generica a lucrurilor”, spune primarul Nicolae Robu.

Consilierii locali au aprobat finantarea proiectelor Asociatiei pentru anul 2018, insa cu conditia ca cei implicati in implementarea lor sa prezinte rapoarte periodice cu activitatea desfasurata.

„Vrem sa primim lunar programul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, ca sa avem o infrmare mai corecta si mai precisa. Sa primim programul in desfasurare si planul de viitor. Noi am aprobat finantarea, dar trebuie sa fim si in cunostinta de cauza”, a spus consilierul local Simion Mosiu, in sedinta de plen in care a fost aprobata finantarea ATCCE.

Lucru care a fost cerut si de primarul Robu, care a tinut sa isi exprime, inca o data, nemultumirea fata de modul in care Asociatia a implementat programul pana in prezent.

„Eu astept raspuns punctual la o multime de observatii venite de la Ministerul Culturii. Nu putem da banii asa, fara sa stim ca suntem pe drumul cel bun si fara sa se intample ce trebuie. Dorim lucruri in acord cu angajamentele luate. (…)Noi trebuie sa ne facem datoria si sa dam banii, dar sa nu cream o situatie in care, in mod incorect, s-a dus vorba despre bani. Niciun lucru nu a fost intarziat sau blocat din cauza ca Primaria Timisoara nu a dat banii la timp. Noi am platit ce era de platit de fiecare data. Nu am dat la anumite termene anumiti bani pentru ca ei s-ar fi acumulat in pusculita asociatiei fara niciun sens. Asta e realitatea si eu am clarificat-o, prin explicatiile pe care le am dat pe Facebook si prin dovezile de plata. Avem grija sa monitorizam si sa se prezinte catre dumneavoastra in sedinta de consiliu un raport, ca sa vedeti pentru ce ati votat”, a completat Nicolae Robu.

Conform angajamentului de sustinere, Primaria Timisoara ar trebui sa dea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana suma de 1.8 milioane de euro in anul 2018, pentru implementarea proiectelor asumate in dosarul de candidatura.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. drag minister al culturii cred ca cladirile monument istoric sunt de raspunderea dumnevostra si ce mai asteptati sa le reconditionati sau sa le faceti ceva ?????

  2. ” timisora” nu inteleg de ce primaria trebuie sa finanteze refacerea fatadelor, locatarii din aceste cladiri sunt tigani sau fosti activisti ai PCR