Noutati :

Aproape de record. Timisoara ar putea deveni curand singurul oras cu 3 firme de salubritate. Cate s-au inscris pentru cele 6 milioane de euro, ca sa adune mormanele de gunoaie facute de nesimtiti pe strazi

22 noiembrie, 2019 - 12:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Disperarea a impins Primaria Timisoara sa puna la bataie inca o suma insemnata din bugetul local pentru a opri nesimtirea de pe strazile orasului, cautand o a treia firma care sa contribuie la curatenia orasului.

CITESTE SI: Ingeri muzicali, proiectii luminoase si un orasel al copiilor, la Targul de Craciun de la Timisoara. Cum va fi impodobit centrul orasului

S-a incheiat termenul pana la care puteau fi depuse oferte la cea de-a doua licitatie organizata de municipalitate pentru un partener care sa se preocupe de curatarea, transportul si depozitarea gunoaielor pe care nesimtitii orasului le arunca la colt de strada, fenomen ce pare de neoprit in ultimii ani la Timisoara.

Este vorba insa de resturile provenite din constructii si cele vegetale, care nu se regasesc in contractele incheiate cu Brantner (care trebuie sa spele si sa mature strazile si sa goleasca cosurile de gunoi) si Retim (care are in atributii sa goleasca pubelele de gunoi menajer, respectiv sa opereze punctele de colectare deschise in vara in mai multe locuri din oras, unde timisorenii responsabili sa arunce deseurile nemenajere).

3 firme de salubritate din Giroc, Deva si Medgidia s-au inscris cu oferte pentru contractul prevazut pentru urmatorii 4 ani, iar valoarea estimata era de 29.722.332 lei fara TVA, adica peste 6.300.000 de euro.

In baza Acordului–cadru si a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deseurilor vegetale si a deseurilor din constructii provenite din demolari, din activitati de reamenajare si reabilitare, abandonate pe domeniul public al Municipiului Timisoara, in conformitate cu cerintele impuse in documentatia de atribuire. Valoarea totala estimata a Acordului cadru este de 29.722.332 lei fara TVA. Valoarea estimata maxima a celui mai mare contract subsecvent este de 7.430.583 lei fara TVA. Frecventa si valoarea contractelor ce urmeaza sa fie atribuite: Durata prezentului acord cadru: 4 ani (48 luni) incepand de la data semnarii lui de catre parti. Contractele subsecvente se vor incheia anual sau in functie de necesitatile autoritatii contractante si de fondurile alocate acestei destinatii, pe toata perioada de valabilitate a acordului-cadru„, se arata in anuntul de licitatie postat pe SEAP.

In perioada urmatoare, ofertele celor 3 societati vor fi evaluate, iar, daca sunt intrunite toate conditiile puse in caietul de sarcini, una dintre ele va fi declarata castigatoare a licitatiei si va putea prelua serviciul.

Reprezentantii Primariei spera ca in acest fel sa dispara pentru totdeauna rampele clandestine de gunoi de pe strazile orasului.

Politistii locali continua sa dea amenzi celor pe care ii prind ca abandoneaza gunoaie la margine de strada in Timisoara. De la inceputul anului au sanctionat peste 3000 de nesimtiti.

La jumatatea lunii septembrie, Primaria a iscalit un contract pentru cumpararea si montarea a 54 de camere de supraveghere video, in valoare de 160.000 de lei, performante, care au o functie de recunoastere faciala. Instalate in diferite locuri din oras si conectate la centrul de monitorizare al Politiei Locale, acestea ar trebui sa-i descurajeze pe timisorenii care murdaresc orasul.

CITESTE SI: Au fost puse in functiune camerele de supraveghere video cu recunoastere faciala, la Timisoara, pentru prinderea mai rapida a nesimtitilor care arunca gunoaie la margine de strada, dar si a infractorilor Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu am intalni un oras cu atatea gunoie pe strazi. Lipsa cosurilor de gunoi isi spune cuvantu…si lipsa de educatie.
  Iar poluarea e la ea acasa

 2. Nu am intalni un oras cu atatea gunoie pe strazi. Lipsa cosurilor de gunoi isi spune cuvantu…si lipsa de educatie.
  Iar poluarea e la ea acasa. De ce nu se ia nici o masura.

 3. Orasul e foarte murdar . Pot fi 10 firme daca nu isi fac treaba. Din pacate noi le plătim degeaba.

 4. Asta datorita incapatanarii lui pletea. Daca papagalul vopsit ar accepta sa se revina la sistemul curateniei de primavara/toamna problema ar fi 99% rezolvata. Dar asa se sifoneaza bani. De ce sa facem simplu si ieftin? Complicam si furam.
  Asta e. Nu uitati sa mergeti la vot.