Aproape ca nu-l mai recunosti! Spitalul din Timisoara care se modernizeaza de la o zi la alta! De ce surprize au parte pacientii? FOTO!

TIMISOARA. Este una dintre unitatile spitalicesti care si-au schimbat complet infatisarea, de-a lungul anului. Si continua. Astfel, mai multe sectii au fost complet reabilitate, iar la altele au inceput deja lucrarile de modernizare.

CITESTE SI: Jaf in Timis! Mai multi oameni au ramas fara cadourile de Craciun. VIDEO! 

Cel mai mare spital din vestul Romaniei, Judeteanul din Timisoara, a avut parte de investitii importante in 2016.

„Spitalul Judetean a beneficiat doar pentru reparatii de 7.000.000 de lei, reparatii care au avut loc in toate sectiile spitalului si ma refer aici la sectiile de Neurologie, Cardiologie, Chirurgie Vasculara, Diabet Zaharat, Gastroenterologie, sectiile de Chirurgie. Suntem in plina renovare a Compartimentului de Explorari Functionale, care isi muta locatia in fosta sectie de Imunologie, avand in vedere deschiderea, inaugurarea si punerea in functiune a Institutului Oncogen. Am renovat Morga si acum avem una din cele mai moderne unitati de prosectura din Romania. De asmenea, am facut investitii masive, langa Amfiteatru, unde va fi o garderoba pentru Spitalul Judetean, iar o parte va deservi arhiva Spitalului Judetean”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Desi exista un plan de construire a unei noi maternitati, iar cat timp mamicile vor fi internate in Clinica Bega, ce apartine de Spitalul Judetean, vor beneficia de conditii din ce in ce mai bune. Aici au fost facute o serie de lucrari de modernizare si igienizare.

„Investitii am facut si in Maternitatea Bega. Am terminat de schimbat structura de termopane, deci am inlocuit toate geamurile cu termopane, si usile. Suntem in procedura de renovare a anumitor saloane, terminam doua sali de operatie, care vor fi la nivelul standardelor, undeva dupa sarbatori vor fi apte de functionare. Am renovat, de asemenea, o parte din demisol si urmeaza sa renovam alta parte din demisol, deci au fost investitii masive in Maternitatea Bega”, a adaugat Marius Craina.

O alta investitie majora a fost facuta la Statia de Sterilizare care deserveste spitalul, iar in continuare se lucreaza la renovarea unor parti din spital.

„La blocul operator de la Chirurgie am renovat o sala de operatie. Suntem in curs de renovare pentru cealalta sala de operatie, ne apropiem de final. La Urologie am renovat una din salile de la blocul operativ, iar la Nerochirurgie una din sali este functionala si a fost redata circuitului medical, iar alta este in curs de renovare. Deci, practic, putem spune ca a aratat mai mult ca un santier decat o unitate medicala Spitalul Judetean in 2016”, a mai spus Craina.

CITESTE SI: Ce zici de o cafea si un concert in turnul de apa din Iosefin, la Timisoara! Proiect dezvaluit! FOTO!

Pentru anul viitor, reprezentantii Spitalului Judetean au realizat deja planul de investitii. Iar lista nu este deloc scurta.

„Preconizam o investitie majora in ceea ce priveste mutarea Laboratorului. Avem o lucrare de mare anvergura privind mutarea Laboratorului in acel spatiu, iar o alta investitie pe care o propunem pentru circa un an, un an si jumatate de realizare este o extindere a compartimentului de Terapie Intensiva la Politraumatologie, care sub nicio forma nu mai face fata si nu corespunde din punct de vedere al normelor Uniunii Europene pentru anul 2017, deci suntem obligati sa luam rapid de tot masuri pentru modernizarea si intrarea in legalitate compartimentului de Terapie Intensiva pe Politraumatologie. Iar ca reparatii am solicitat peste 9.000.000 de lei pentru a finaliza procesul pe tot spitalul. Exista, la ora actuala, sectii care sunt finalizate in proportie de 99%, ma refer la Sectia de Chrurgie 1 de la etajul 3, ma refer la Sectia de Chirurgie 2, ma refer la Sectia de Diabet si ma refer la Sectia de Gastroenterologie, deci de acum inainte ne vom ocupa doar de intretinerea spatiilor respective”, a explicat managerul de la Judetean.

Banii din care au fost realizate lucrarile la Spitalul Judetean din Timisoara au provenit de la Consiliul Judetean. Reparatiile au costat aproximativ 7 milioane de lei, iar alti peste 9 milioane de euro au fost fost cheltuiti pe investitii. Iar in acest ritm, pana la finalul anului 2018, reprezentantii spitalului estimeaza ca intreaga unitate va fi renovata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari!!!

  2. Am vazut personal aceste renovari si, trebuie sa recunosc, se simte un alt aer, parca nu mai este asa deprimant saa fii internat.
    Ser ca de acum incolo personalul medical sa reuseasca sa impuna regulile de igiena si protocoalele medicale, care sa reuseasca sa mentina aceasta schimbare cat mai mult cu putinta. BRAVO!

  3. Incercati sa investiti si in oameni de calitate, infirmierele, asistentele nu misca un deget daca nu le atingi discret la buzunar, sa nu mai vorbim de doctori. A propos, cum mai sta spitalul la capitolul infectii intraspitalicesti, Clostridium dificilae find se pare in topul acestora? Se aude Dl.Manager dr. Marius Craina?

  4. Imi doresc ca incepand cu anul 2017 sa nu mai auzim de spaga in spitale si la vama!