Aproape ca nu-l mai recunosti. Spitalul din Timisoara care s-a modernizat de la o zi la alta. Va fi primul reabilitat in intregime

TIMISOARA. Este unul dintre spitalele care si-au schimbat complet infatisarea, in ultimii ani, si care continua sa fie reabilitat, astfel ca, in 2018, va fi renovat in totalitate.

CITESTE SI: Spune-le politistilor locali din Timisoara cat esti de multumit de activitatea lor in oras 

Vorbim despre cel mai mare spital din vestul Romaniei, Judeteanul din Timisoara, a avut parte de o adevarata schimbare la fata, in ultimii ani, iar conducerea unitatii se mandreste cu faptul ca, in 2018, unitatea medicala veche de aproape o jumatate de secol va fi modernizata in proportie de suta la suta.

Sectia de Urologie este singura care mai trebuie reabilitata, si care pana acum nu a fost modernizata din fonduri de la Consiliul Judetean, pentru ca s-a sperat ca aici se va putea redeschide o clinica de transplant renal.

„Urologia a fost ultima sectie care nu a intrat in procesul de reabilitare pe fonduri de la Consiliul Judetean, pentru ca am urmarit sa realizam proiectul cu transplantul. Daca nu se apropie de finalizare acest proiect de realizare a unei clinici de transplant pana la jumatatea lunii februarie, cand se aloca bani de la Consiliul Judetean si se semneaza bugetul, renuntam la acest proiect si trecem pe fonduri de la CJT si facem reabilitarea, pe care o impartim in mai multe etape si o facem pas cu pas. Aceasta este singura sectie ce mai trebuie reabilitata”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

In prezent, spitalul este renovat in proportie de 90%. Iar in 2018, pe langa sectia de Urologie, se vor face modernizari si in restul spatiilor, putine la numar, care inca nu au fost complet reabilitate.

„Vom face in 2018 holurile de acces si, am inceput deja, si incepe sa arate spectaculos, demisolul. Vrem sa amenajam toate spatiile de acolo si sa facem garderoba, depozit, cabinete, tot ce poate sa deserveasca astfel de activitati, ca sa putem sa eliberam sectiile”, a completat Marius Craina.

Banii din care au fost facute investitiile de modernizare la Spitalul Judetean din Timisoara au venit de la Consiliul Judetean Timis. In total, bugetul alocat in 2017 spitalului s-a ridicat la aproximativ 20 de milioane de lei.

***

Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la [email protected] sau pe contul nostru de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De apreciat dar cred ca dupa 50 de ani Timisoara merita un spital intr-o cladire noua care sa respecte noile standarde in domeniu