Aproape 800 de elevi si angajati din invatamant, infectati cu COVID, la Timisoara. Mai multe scoli sunt inchise in tot judetul

TIMISOARA. In continuare, numarul elevilor si profesorilor din Timisoara si din judet infectati cu coronavirus este unul crescut, iar de la o zi la alta, mai multe clase trec la invatamantul online.

CITESTE SI: O noua zi cu mai putin de 100 de amenzi, la Timisoara. Majoritatea au fost date celor care refuza sa poarte masca de protectie 

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, miercuri dimineata erau in evidente 621 de elevi infectati si alti 177 de profesori si angajati din invatamant. Astfel, 874 de clase sunt in prezent online, dupa ce au fost descoperite cazuri de infectare cu COVID. In total, 22.000 de elevi invata de la distanta. Tot din cauza infectarilor, 5 scoli din judet au trecut cu totul in online, dupa ce in mai mult de jumatate dintre clase au fost depistate imbolnaviri cu SARS CoV 2.

Pe de alta parte, mai multe unitati de invatamant din Timisoara au intrat in online fie pentru ca nu este caldura in clase, fie pentru ca sunt lucrari ori pentru ca nu mai au resurse pentru predarea fata in fata, dupa ce mai multi profesori s-au imbolnavit.

Din cauza acestor probleme, nu se merge la scoala la Liceul de Arte Plastice, la Moisil si Ana Aslan, dat si la Scolile Generale 19 si 16, dar si la Bratianu, Lenau si Ion Vidu. Alte 5 scoli din judet sunt inchise pentru ca nu au caldura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. timisorean spune:

    Acest lucru reprobabil se intampla din cauza cinismului autoritatilor care sunt in fruntea invatamantului, atat autoritati locale cat si centrale. Scolile trebuiau sa intre in onlien de la inceput fiindca era foarte clara dinamica imbolnavirilor si faptul ca scolile erau vectorul principal de transmitere al virusului. Insa acesti derbedei care conduc invatamantul nu au de udne sa inteleaga statistica si sa prevada fiindca ei nu au prea dat pe la scoala la timpul lor. Se aude domnilor directori care nu ati luat masurile corecte, domnule inspector general, domnule ministru si secretari de stat? Sunteti niste nulitati si in acelasi timp la momentul oportun o sa fiti trasi la raspundere legal pentru inactiunea voastra. Urmariti ce se intampla cuma in UK: primul ministru si cei care trebuiau sa ia masuri dure la inceputul pandemiei sunt acuma cercetati penal pentru toate vietile pierdute inutil. Sper sa se ajunga la acelasi demers juridic si la noi.