Aproape 7.000 de oameni imunizati la Maratonul Vaccinarii de la Timisoara. Video

TIMISOARA. Au fost 3 zile si 3 nopti de vaccinare continua, la Timisoara, intr-o actiune fara precedent in Romania.

6.722 de persoane au ales sa se imunizeze in acest week-end la Centrul Regional de Afaceri de la Timisoara cu serul Pfizer, fara programare, doar cu buletinul.

Maratonul a inceput vineri dupa-amiaza, la orele 16.00, si s-a incheiat, luni dimineata, la ora 8.00.

 

Cele mai multe persoane s-au imunizat in timpul zilei de sambata. Printre cei care au ales sa se vaccineze in cele 3 zile se numara cunoscutul caricaturist Stefan Popa Popa’s, membrii trupei rock Cargo, cantareata de muzica de petrecere Stana Izbasa, dar si motociclistii de la Timisoara Bikers. Pana acum nici unul dintre cei imunizati nu a raportat vreun efect advers major.

Organizatorii evenimentului, membrii Asociatiei pentru ATI Aurel Mogosanu, spun ca Maratonul Vaccinarii reprezinta cel mai important proiect al lumii medicale din Timisoara, care a reusit sa mobilizeze peste 400 de medici, asistente medicale de la toate spitalele din oras dar si studenti de la Universitatea de Medicina. Acestia au asigurat personalul necesar functionarii non stop a centrului, de vineri si pana luni dimineata.

Medicii mai spun ca succesul Maratonului Vaccinarii a fost dat si de faptul ca doritorii au putut sa se vaccineze fara programare, doar cu buletinul.

Peste 21 de zile urmeaza rapelul care va avea loc la Sala Olimpia din Timisoara, tot printr-un maraton.

Un Maraton al Vaccinarii, pe reteta de la Timisoara, va fi organizat si la Bucuresti in 7, 8 si 9 mai.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Super initiativa ! Follow covidul 🙂
    Finish it ! ONCE for good ! BR…
    A new era ahead – post C/19 !!

  2. E păcat ca nu s-a organizat un flashmob la intrare, era momentul ideal…speram sa se organizeze la rapel..