Noutati :

Aproape 600 de revolutionari din Timisoara ar putea ramane fara indemnizatii de la inceputul anului 2012

29 noiembrie, 2011 - 02:37 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. S-au saturat de cum ii trateaza Guvernul si i-au scris primului ministru sa nu modifice Legea recunostintei fata de eroii martiri si luptatorii remarcati ai Revolutiei din decembrie 1989.

Revolutionarii timisoreni sunt sustinuti si de primarul Gheorghe Ciuhandu in demersul lor, care le-a promis ca le va da autorizatii de organizare pentru orice miting pe care vor sa il faca in Timisoara. Cateva organizatii se dezic insa de mitingul care a avut loc vineri in Piata Operei si care s-a lasat cu scandal.

„Am cerut sa se sprijine luptatorii remarcati prin fapte deosebite si cei care au participat la Revolutie pana in 22 decembrie, orele 12:00. I-am cerut domnului prim-ministru sa ne ajute sa facem ordine. Si copii eroilor martiri trebuie sa beneficieze de legea 341. Este singura sursa de venit a acestor copii. Se vor taia indemnizatiile si pentru copiii urmasilor, nu doar pentru luptatorii remarcati. Parintii acestor copii au fost omorati”, a spus Virgil Hosu, liderul Asociatiei Altar 1989.

Revolutionarii sunt sustinuti si de primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.

„Cat voi fi eu primar, voi autoriza toate demonstratiile, dar sa nu fie extremiste. Trebuie sa le autorizez, pentru ca aici s-a murit pentru dreptul la demonstratie. Sunt oameni care au facut dovada unor activitati reale, in Timisoara au fost de ordinul sutelor. Au avut merite deosebite. Acesti oameni trebuie sa aiba un statut special. Sa se lase cu un folos material in favoarea celor care s-au sacrificat, dar nu in favoarea a diversi smecheri. Asociatiile astea, bune, rele sau cum sunt, macar s-au controlat si au incercat sa evite aparitia unor impostori. Altii sa fie lasati deoparte, sa li se dea o diploma daca sunt chiar asa de grozavi”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Saptamana aceasta, 8 revolutionari sau urmasi ai lor au intrat in greva foamei la Timisoara.

Potrivit revolutionarilor timisoreni, Guvernul vrea sa taie indemnizatiile date prin Legea 341 din 2004, incepand de anul viitor, pana cand se va gasi o solutie de finantare in bugetul central. La Timisoara, de aceasta indemnizatie beneficiaza 55 de copii urmasi si 500 de luptatori remarcati, insa numarul celor care ar trebui sa beneficieze este mult mai mare, spun acestia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acuma s-a trezit si Ciuhandu, repede ca e miscare de imagine, prinde bine la prosti pt inca un vot!

  2. destul. Nu nsunteti cu nimic mai buni decat ceilalti. Aveti demnitate si recunoasteti ca ati profitat destul , din munca noastra.