Noutati :

Aproape 6 milioane de euro pentru doua noi cladiri. Universitatea Politehnica Timisoara se dezvolta

28 februarie, 2019 - 10:33 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) si Universitatea Politehnica Timisoara au semnat miercuri, 27 februarie 2019, la Rectoratul UPT, contractul de finantare pentru proiectul „Modernizarea, extinderea si echiparea infrastructurii educationale universitare la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului”.

Doua noi corpuri de cladire vor fi construite in zona actualului amplasament al Facultatii de Chimie a UPT (Bd. Vasile Parvan nr. 6), in vecinatatea Bisericii Studentilor. Investitia, in valoare totala de peste 5,8 milioane de euro, prevede, pe langa noile edificii, modernizarea sediului existent al facultatii si realizarea unui numar de 110 locuri de parcare. Nu in ultimul rand, noua cladire respecta cele mai inalte standarde in ceea ce priveste siguranta constructiilor.

Peste 650 de studenti, cati are in prezent facultatea, vor fi beneficiarii directi ai investitiei. insa numarul tinerilor care se vor perfectiona aici trece de 2000, in conditiile in care si studentii altor facultati au in programa ore de chimie.

In ceea ce priveste interventiile planificate, proiectul prevede modernizarea corpului de cladire existent al Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (P+4) prin lucrari de eficientizare energetica si inlocuirea mobilierului din laboratoare. Sediul actual va fi extins cu doua noi cladiri, prin construirea Corpului A (in regim parter), si a Corpului B (S+P+3E), care vor avea destinatia de laboratoare, sali de curs si birouri, cu o suprafata construita desfasurata de 4.403 mp.

Proiectul este finantat prin Regio – Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritara 10 – imbunatatirea infrastructurii educationale, Prioritatea de investitii 10.1, Obiectiv Specific 10.3 Cresterea relevantei invatamantului tertiar universitar in relatie cu piata fortei de munca si sectoarele economice competitive.

Valoarea totala a proiectului este de 27.343.751,69 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile – 26.796.876,65 lei. Perioada de implementare este de 34 de luni.

„Pentru noi e o sansa extraordinara de a continua efortul de a oferi un nivel calitativ superior studentilor nostri. Noua cladire a Facultatii de Chimie si Industriala si Ingineria Mediului va reuni studentii, cercetatorii si cadrele didactice ale institutiei pe o singura platforma. Observam cum Timisoara capata, treptat, aspectul unui adevarat oras universitar. Dupa Biblioteca UPT, noua cladire a Facultatii de Chimie va aduce un plus de modernism campusului universitatii”, a subliniat rectorul UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban.

„Acest contract de finantare intregeşte obiectivele care se realizeaza in cadrul Programului Operational Regional. Cladirea ce va fi ridicata este una noua moderna si va satisface din punct de vedere educational, cele mai multe cerinte educationale. Va fi un obiectiv de referinta, si arhitectural, si ca dotare pentru studenti”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Noroc ca au alt rector. Cu banii astia fostul rector al Politehnicii (ce-o fi acum, unii zic ca e primar?) ar fi tras o fantana cantatoare cu LED-uri sau un pod peste Bega spre Parcul Rozelor, „ca sa descongestioneze traficul spre Ronat”. De parcare nici nu putea fi vorba.