Noutati :

Aproape 50.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson au ajuns in tara. La Timisoara, cele mai putine

28 aprilie, 2021 - 11:51 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. A ajuns in Romania o noua transa de vaccin Jenssen, produs de compania farmaceutica Johnson&Johnson, care consta in 48.000 de doze.

CITESTE AICI: Video. Ultimele imagini de pe santierul Centurii de Sud la Timisoara. Lucrari la un viitor sens giratoriu si un pasaj in zona Freidorf 

Dozele vor fi depozitate la Centrul National de Stocare, iar in perioada urmatoare vor fi distribuite in centrele regionale existente la nivel national. Centrul National de Stocare a vaccinurilor impotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de catre Autoritatea Nationala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR), autoritatea nationala care are competenta in domeniul medicamentului de uz uman.

Reamintim, in data de 14 aprilie a fost receptionata prima transa de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson.

Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și initierea vaccinarii prin intermediul medicilor de familie incepand cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producatorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” (INCDMMC) catre Centrele
Regionale de Depozitare, astfel:

– Centrul Regional de Distributie Brașov: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distributie Cluj: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distributie Constanta: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distributie Craiova: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distributie Iași: 10.000 doze;
– Centrul Regional de Distributie Timișoara: 7.500 doze.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, periodic, tara noastra primește tranșele de vaccin necesare imunizarii populatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...