Noutati :

Aproape 30 de kilometri de drumuri asfaltate vara asta in Timis. Lucrarile de intretinere continua pe alti 16 km

15 septembrie, 2021 - 07:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMIS. Firmele contractate de Consiliul Judetean Timis au reparat aproape 30 de kilometri de drumuri in timpul interventiilor din aceasta vara.

CITESTE SI: Timisoara intra pe lista de restrictii, dupa ce a crescut rata de infectare cu COVID. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis

Pe 18 kilometri de drum s-a turnat covor asfaltic proaspat, in timp ce in cazul altor 10 kilometri a fost folosita tehnologia de reciclare in situ. Aceasta metoda consta in utilizarea materialului rezultat din frezarea straturilor superioare ale structurii rutiere existente, degradate, prin adaugarea de liant specific structurii rutiere. Lucrarile de intretinere vor continua, conform contractelor semnate, si in perioada urmatoare, pe noi sectoare de drum. In plan se afla si o crestere a sumelor alocate, in cadrul unei rectificari bugetare.

Suma disponibila pentru covoare asfaltice se ridica la o valoare de sapte milioane lei, lucrarile fiind deja finalizate pe urmatoarele sectoare:
– DJ 588, in zona Gataia, pe o lungime 4 km;
– DJ 594B, de la DN6 la Bulgarus, cat si in Lenauheim, 4.5 km;
– DJ 692, intre Sanandrei si Carani, cat si in Varias, 5 km;
– DJ 684, Romanesti – Tomesti, 4.6 km.

Sumele alocate pentru reciclari in situ in acest an se ridica la aproape noua milioane lei. Pana in prezent, au fost efectuate lucrari pe:
– DJ 594, Bulgarus – Lenauheim, 3.7 km (urmeaza marcajele rutiere);
– DJ 592B, Nitchidorf – 1 km, Cheveresu Mare – 1 km;
– DJ 592A, Sacosu Turcesc – Otvesti, 2.8 km; Berini – Tormac, 1.7 km (mai sunt necesare mici lucrari + marcaje rutiere).

In perioada urmatoare, vor intra in lucru noi sectoare de drum, pe o lungime de 16 km, fie pe covoare asfaltice noi sau reciclari, dupa cum urmeaza:
– DJ 692A,
– Sanandrei – DN69, 2.55 km (s-a demarat deja frezarea);
– Dudestii Noi – Sanandrei, 1.3 km, plus inca 0.2 km spre Becicherecu Mic;
– DJ 588, semlacu Mare – CF, 1.5 km;
– DJ 684, DN 68A (Cosava) – Romanesti, 5.2 km;
– DJ 681, Gladna Romana – Zolt, 2.1 km;
– DJ 609B, Balint – Bodo, 2 km;
– DJ 592D, Racovita – Hitias (DJ 572), 1.5 km.

Covoarele asfaltice si reciclarile in situ sunt solutii mult mai bune decat plombarile, aplicandu-le acolo unde problemele cu suprafata de rulare sunt prea mari pentru interventii punctuale. Programul anual de intretinere este deosebit de important, intrucat ne permite sa intervenim rapid, la costuri reduse. Investim in acest an 16 milioane lei in aceste doua activitati, avand semnate patru contracte, cu firme diferite, cate doua pentru vestul si estul judetului. La rectificarea bugetara, ne dorim marirea bugetului, intrucat infrastructura este prioritara pentru noi”, spune presedintele Consiliului Judetean, Alin Nica.

Trebuie mentionat ca lucrarile din cadrul programului de intretinere difera de cele derulate in cadrul planului de investitii, unde CJ Timis are de asemenea mai multe drumuri judetene in curs de modernizare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un adevărat record acum poate să stea toată iarna să se odihnească după atâta muncă.

  2. „Covoarele asfaltice si reciclarile in situ sunt solutii mult mai bune decat plombarile, solutii „foarte bune” daca ati circula si voi luni de zile pe drumurile sparte,cu piatra care-ti taie cauciucurile si ati face 2 pene într-o zi. Asta-i tot ce va doresc,
    tov. Nica.