Opinia Timisoarei

Aproape 30.000 de masini vor circula zilnic cu 100 km/h pe drumul de 10 kilometri. Unda verde pentru inceperea lucrarilor la a treia descarcare de pe Autostrada Vestului catre Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in 1 martie a fost dat ordinul de incepe a lucrarilor, saptamana aceasta au fost predate amplasamentul si bornele de reper pentru contractul de proiectare si executei a drumului cde legatura de la Autostrada Vestului catre Sanandrei.

CITESTE SI: Linii de tramvai cu iarba, asfalt nou, piste de biciclete si retele de utilitati schimbate. S-a semnat contractul pentru modernizarea Bulevardului Stan Vidrighin din Timisoara, cu peste 18 milioane de euro 

Contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului trecut. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

„Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

CITESTE SI: Se sparg din nou drumurile si trotuarele proaspat refacute la Timisoara. Se vor face lucrari la reteaua termica 

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Exit mobile version