Noutati :

Aproape 30.000 de masini vor circula zilnic cu 100 km/h pe drumul de 10 kilometri. Unda verde pentru inceperea lucrarilor la a treia descarcare de pe Autostrada Vestului catre Timisoara

10 martie, 2021 - 12:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
11

TIMISOARA. Dupa ce in 1 martie a fost dat ordinul de incepe a lucrarilor, saptamana aceasta au fost predate amplasamentul si bornele de reper pentru contractul de proiectare si executei a drumului cde legatura de la Autostrada Vestului catre Sanandrei.

CITESTE SI: Linii de tramvai cu iarba, asfalt nou, piste de biciclete si retele de utilitati schimbate. S-a semnat contractul pentru modernizarea Bulevardului Stan Vidrighin din Timisoara, cu peste 18 milioane de euro 

Contractul a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului trecut. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

„Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km”, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

CITESTE SI: Se sparg din nou drumurile si trotuarele proaspat refacute la Timisoara. Se vor face lucrari la reteaua termica 

Durata de executie a contractului este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor.

Va reamintim, drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 11comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Nu zic că e rău să se investească iar în rute, chiar dacă tot pe la nord de Timișoara. Probabil că s-au plâns sutele de boși cu vile în Dumbrăvița ?! OK, 30000 vor fi deturnați și vor frecventa Calea Aradului, de unde vor da cu botul (mașinii) direct în Mall.

 2. Sigur că prioritatea asta a fost inițiată de ciuma roșie, dar nici colivizii albastrugălbui nu se dezic… ce să mai zic? Să ne descărcăm bine!
  https://www.opiniatimisoarei.ro/se-face-o-noua-descarcare-de-pe-autostrada-vestului-langa-timisoara/03/07/2019

 3. Păcat de miile de hectare de teren agricol de foarte, foarte bună calitate, stricate pentru o descărcare cerută de CRETINI. La câțiva kilometri este descărcarea de la Giarmata – Dumbrăvița, care se modernizează la 4 benzi. Așa se întâmplă, când DOBITOCII ajung la putere.

  • Bai cap de fontă, in nici o țară din lumea asta nu vei vedea o legătură cu autostrada printr-o localitate !
   Legătura asta și cea care se va face prin ocolirea localității Remetea sunt mai mult decât necesare.
   După terminarea șoselei de centură, foarte puține mașini vor mai intra pe Aradului !

   • @@Visandu – băi cap de bour la stema Moldovei, spui că: „După terminarea șoselei de centură, foarte puține mașini vor mai intra pe Aradului !” Atunci, de ce se mai face treaba asta mare? Scopul fiind „25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.” ?!

    • Dacă ești prost nu te mai transforma și in tanga !
     Descărcarea se face pe DN 69 înainte de şoseaua de centură cretinoidule ! Ai înțeles până aici ?
     De la intersecția cu centura, un şofer care are destinația sudul orașului nu va intra niciodată in oraș pe Calea Aradului să ajungă in centrul orașului, coclitule !!
     Pentru asta este necesar și nodul care face legătura cu aeroportul fraiere coclit !!
     Dacă crezi că îți va strica afacerea de traseistă de pe centură nu-ți face griji, din contra, vei avea mai mulți clienți !

     • „De la intersecția cu centura, un şofer care are destinația sudul orașului nu va intra niciodată in oraș pe Calea Aradului să ajungă in centrul orașului, coclitule !!” Puțoiule, n-am înteles ce vrei să spui. Poate te înduri să detaliezi traseul, stradă cu stradă. Și să și iasă o variantă mai scurtă decât cea de acum, cu descărcare pe la Giarmata.

     • Tu ești prea prost să înțelegi, dar am să mai fac un efort ! Soferii care vor să ajungă in zonă Girocului, Şagului și înspre Resiţa sau Serbia nu vor intra in oraș pe Calea Aradului ci se vor urca pe șoseaua de centură !!! Ai înțeles guguştiuc traseist !!??

     • @@wanda [email protected] traseista
      „….vor urca pe șoseaua de centură !!!” Care șosea de centură? Bucata care există doar pe hârtie?

     • Dar descarcarcarea de pe Autostradă este gata !!?? 🤣🤣
      Tu nu ești numai traseist, tu ești și full idiot !!

  • Exista ceva care poate fi facut si sa fie si bun? Nu cred! Critici la infinit. Proasta educatie. De asa ceva era nevoie chiar la predarea autostrazii pentru circulatie.