Noutati :

Aproape 200 de angajati vor fi dati afara din subordinea Directiei Regionale de Finante Vest

27 august, 2013 - 11:56 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primul pas spre regionalizare este disponibilizarea de personal. Si, cum prima Directie Regionala a fost infiintata la Finantele Publice, de aici vor pleca si primii functionari. Aproape 200.

Hunedoreanul Lucian Heius, care conduce Directia Regionala a Finantelor Publice Vest, a anuntat, la Timisoara, ca 179 de angajati ai Directiilor Judetene de Finante, care se afla in subordinea structurii regionale, vor fi concediati. Unii dintre ei, care doresc, pot fi transferati la alte institutii din domeniu, insa in alte judete.

Trecem, din pacate printr-o perioada grea, trebuie disponibilizati 179 oameni din regiune. Am incercat sa gasim solutii alternative pentru cei care vor fi disponibilizati. Vineri e ultima zi in care se incheie procesul, se organizeaza interviul pentru angajati, pentru a vedea daca raman sau nu in sistemul de finante. Ultimele doua zile sunt lasate la final pentru a vedea daca in alte regiuni mai raman posturi disponibile, iar cei care doresc sa opteze, din regiunea noastra sa plece la Bucuresti, la Ilfov, la Iasi sau Constanta, pot face acest lucru prin transfer pe principiul ca posturile totale arondate ANAF-ului nu se reduc. Din pacate, pe regiunea noastra, numarul de personal cu care se reduce este de 179 de posturi. Raman, in final, dupa reorganizare, 2.276 de posturi pe judetele din vestul tarii. Din Timis este cazul fericit ca niciun functionar nu va fi disponibilizat, din contra, numarul functionarilor din Finante care lucreaza in judetul Timis va fi majorat cu circa 100 de persoane pe costurile nou-createi Directii Regionale„, a declarat Lucian Heius.

Noul director al Regionalei Vest de Finante Publice a mai spus ca a vizitat toate judetele din subordine si „in Caras-Severin e dezastru, in Arad e bine, in Hunedoara ne luptam, iar Timisul e cazul cel mai fericit, dar trebuie sa intelegem ca trebuie sa fim echilibrati si sa fim aplecati spre celelalte judete„.

Angajatii de la Finante sustin, in aceste zile un examen pentru a putea ramane, in continuare, sa lucreze in sistem.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...