Aproape 18.000 de elevi fac scoala online in Timis. Peste 700 sunt infectati cu COVID

TIMIS. Sute de clase din scolile din Timis au fost mutate in mediul online din cauza infectarilor cu coronavirus, atat in randul elevilor, cat si personalului din unitatile de invatamant.

CITESTE SI: Din cauza frigului din clase, 4 scoli din Timisoara isi trimit elevii acasa sa invete online. Dominic Fritz se plange ca e scumpa incalzirea si asteapta ajutor de la Bucuresti 

Conform unei situatii prezentate de Inspectoratul Scolar Judetean Timis, 711 elevi erau miercuri infectati cu COVID-19, iar de la inceputul anului scolar numarul total a ajuns la 1261. Pe langa acestia, alti 343 de scolari cu alte probleme medicale decat COVID 19 fac la randu-le cursuri de acasa.

Si personalul din invatamant are de suferit de pe urma pandemiei. 228 de angajati din scolile timisene sunt in prezent infectati cu coronavirus.

Numarul total al elevilor care invata in sistem online este de 17.471 la nivelul intregului judet, 11.288 fiind din Timisoara.

Conform datelor Inspectoratului Scolar Judetean Timis, 448 de clase invata in scenariul 1, ceea ce inseamna ca in unitatile scolare respective toti elevii merg fizic la cursuri.

Alte 150 sunt in scenariul 2, ceea ce inseamna ca in aceasta situatie elevii merg fizic la cursuri, cu exceptia claselor in care s-au depistat cazuri de COVID si care au trecut in online, cu mentiunea ca atunci cand 50% dintre clase ajung in online, se inchide scoala si se suspenda toate cursurile cu prezenta fizica.

Dintre acestea aveam 17 unitati de invatamant, care aveau suspendate cursurile ca urmare a gradului de infectare, adica aveam peste 50% clase care erau in online, la care se mai adauga inca doua. Acestea vor intra in CJSU. Este vorba de Scoala primara Barateaz si Gradinita cu program normal Bazos, care apartine de scoala gimnaziala Izvin„, a transmis Marin Popescu, inspector scolar general.

Va reamintim, la nivelul municipiului Timisoara, elevii de la alte patru scoli vor face cursuri online din cauza frigului din clase. Scolarii de la Liceul Grigore Moisil vor invata in acest fel in urmatoarele doua saptamani. De asemenea, alte 4 unitati urmeaza sa ia aceeasi decizie. Este vorba despre Scoala Gimnaziala 16, Scoala Gimnaziala 19, Liceul de Arte si Colegiul Ana Aslan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...