Noutati :

Aproape 160 de elevi, profesori si alti angajati din invatamant, infectati cu COVID, internati in spitale la Timisoara si in judet. Peste 200 de scoli, in Scenariul Rosu

28 octombrie, 2020 - 12:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. De la o zi la alta, creste tot mai mult numarul de imbolnaviri cu coronavirus in randul elevilor, profesorilor si angajatilor din scolile din Timisoara si din judet. Nu mai putin de 160 dintre acestia au dezvoltat simptome si a fost nevoie sa fie internati in spitale pentru a primi tratament.

87 de elevi sunt, in acest moment, internati in spitalele din judet. De asemenea, 54 de profesori au nevoie si ei de ingrijiri medicale de specialitate, si sunt internati in spitale, la fel ca alte 10 persoane care fac parte din cadrul personalului didactic auxiliar si 8 din randul personalului nedidactic.

Pe de alta parte, intrucat multe din localitatile din judetul Timis au ajuns deja la o incidenta de imbolnavire de peste 3 la mia de locuitori, nu mai putin de 223 de scoli au trecut in scenariul rosu de invatamant, ceea ce inseamna ca aproape 60 de mii de elevi isi desfasoara cursurile online.

Pe de alta parte, 148 de unitati de invatamant isi desfasoara activitatea in Scenariul 2 galben. Acesta presupune participarea zilnica a prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a si revenirea partiala a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu.

220 de scoli isi desfasoara activitatea in Scenariul Verde, respectiv toti elevii merg in fiecare zi la scoala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...