Noutati :

Aproape 150.000 de euro cheltuiti de Primaria Timisoara pentru renovarea unui monument de la marginea orasului

14 februarie, 2014 - 10:34 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Dupa ce in vara anului trecut a dat 33.000 de euro din bugetul Timisoarei pentru renovarea Monumentului Rezistentei Anticomuniste din Banat, primarul Nicolae Robu mai vrea acum sa investeasca inca 66.000 de euro pentru lucrari la movila de pamant de la Padurea Verde. Asta dupa ce, in decembrie 2012, Primaria Timisoara mai alocase 42.000 de euro. In total, putin peste 141.000 de euro.

Consilierii locali vor aproba, in urmatoare sedinta a Consiliului Local, alocarea sumei de 300.000 de lei din bugetul local in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat, de langa Muzeul Satului Banatean. Banii se iau din Capitolul Cultura, recreere si religie si se duc la Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, filiala Timis.

„Suma alocata va fi utilizata pentru efectuarea lucrarilor de constructii la monument, conform documentatiei tehnice a beneficiarului. Justificarea si decontarea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestor lucrari se vor face numai pe baza de acte doveditoare, conform legii”, se arata in proiectul de hotarare pus pe site-ul Primariei Timisoara in aceasta luna, care nu este insotit de vreun referat in care sa fie explicate motivele alocarii acestei sume.

Monumentul va avea camere video, sistem de irigatii si placi din beton si granit

Monumentul a fost amenajat in perioada anilor 1998 – 2000 prin sponsorizari si cu contributia autoritatilor locale. Proiectantul monumentului, arhitectul Serban Sturdza, si o firma de constructii vor sa reamenajeze locul de reculegere si comemorare a victimelor comunismului.

Practic, se va construi un gard care sa-l protejeze de vandali, se vor face lucrari de intretinere a movilei de pamant, se va crea o centura care sa o sustina, din 45 de placi de beton armat, iar apoi vor fi montate placi memoriale din granit negru pe care sa fie inscrise numele luptatorilor anticomunisti executati la Padurea Verde, ale celor ucisi in luptele cu securitatea si numele celor care au pierit in inchisori, lagare ori in timpul deportarilor.

Ansamblul memorial va avea sistem de irigatie modern, va fi iluminat arhitectural si is se va monta un sistem de supraveghere video care va filma permanent zona.

„Este un monument important pentru Timisoara, este important pentru Banat, este important pentru istoria Romaniei si de aceea am considerat ca trebuie sa continuam sa sprijinim realizarea lui”, spunea primarul Nicolae Robu in luna iulie a anului trecut.

CITESTE SI: Nicolae Robu investeste 100.000 de euro in monumentul Rezistentei Anticomuniste, de la marginea Timisoarei! Va avea camere video, sistem de irigatii si placi din beton si granitInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate de aceasta data si reusesc sa-l amenajeze asa cum se cuvine…..pentru ca tot ce se face in ultima vreme se face de mantuiala si cu foarte multi bani…., prea putini mai pun si suflet in ceea ce fac, si de aceea iasa AVIOANE …..ar fi pacat…,e totusi TIMISOARA

  2. Daca renovarea se va face sub supravegherea arh.Serban Sturdza nu am nici cea mai mica indoiala ca lucrarea va iesi impecabil.Daca de lucrare se vor ocupa „specialistii din primarie” vor fi bani cheltuiti degeaba.

  3. bani aruncati in vant

  4. Macar se face ceva pt Timisoara, pana acum, cat nu s-a facut nimic, cu exceptia vinderii orasului, nu comenta nimeni nimic. Acum se face si tot nu sunteti multumiti.

  5. Uite ca nu stia Primaria ce sa mai faca cu 150.000 de Euro , exact asta ne lipsea , Monumentul Pu.lii de la Padurea Verde , din granit negru , iluminat si filmat nonstop !.

  6. Ce s-a intimplat cu cei 42.000 de Euro , alocati in 2012 si cu cei 33.000 de Euro de anul trecut , adica ….75.000 de Euro !!!!! , pt ca asa cum arata acum nu merita nici 15 bani !. Alo , DNA-ul ?!.

    • GEO…..,ai uitat acei bani au fost dati de fostul primar la firmele ( acreditate ), iar acesti bani ,dati de acest primar tot la alte firme ( acreditate ) nu aapucam noi sa mai vedem ceva facut cu cap in orasul asta …..