Noutati :

Aproape 14.500 de saci de gunoi au fost adunati in Timis la Let’s Do It, Romania! Cu 5.000 mai putin decat anul trecut. E Timisul mai curat decat in 2010?

28 septembrie, 2011 - 12:31 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Sambata, 24 septembrie, au fost mobilizati aproape 7.000 de voluntari pentru a face curatenie dupa cei au „uitat” sa stranga gunoaiele cand au iesit la gratar, la pescuit la la picnic.

Echipa Let’s Do It, Romania! a centralizat informatiile primite de la primariile implicate si de la coordonatorii locali din judetul Timis.

Daca anul trecut au participat foarte multi voluntari curiosi sa vada ce presupune „Curatenie in toata tara, intr-o singura zi”, in 2011 au venit doar cei pentru care implicare si voluntariat inseamna ceva.

Multi dintre voluntarii de anul trecut au revenit si au ales aceleasi zone pentru a vedea o schimbare. Unii au gasit-o. A fost mai curat.

„Copii au facut curat acolo unde oamenii mari au facut mizerie”. Asta a spus unul dintre sutele de copii veniti la Padurea Verde, langa Timisoara„, ne-a spus Radu Rusu, coordonatorul actiunii de curatenie din Timis.

51 de primarii (167 de localitati) din Timis au fost implicate in organizarea activitatii de curatare a gunoaielor din comunele si satele pe care le conduc. Acestea au reusit implicarea a aproape 7.000 de voluntari, dintre care peste 3.000 de elevi si aproape 200 de cadre didactice.

„Au fost adunati aproape 14.500 de saci, cu 5.000 mai putin fata de anul trecut, semn ca Timisul a devenit un judet ceva mai curat. Curatenia a fost facuta in foarte multe cazuri in aceleasi locuri ca in 2010”, a adaugat Radu Rusu.

La Padurea Verde au participat 1.169 de voluntari (din Timisoara si Dumbravita) si au fost adunati 2.645 de saci, din nou mai putin fata de anul trecut cand au fost adunati peste 3.000 de saci cu gunoi, ne-a spus acesta.

S-au implicat 18 ong-uri si 25 de companii cu voluntari.

Cea mai mare echipa participanta a avut-o scoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Tichindeal” din Becicherecu Mic cu 175 elevi si 7 cadre didactice.

Cea mai mare echipa din partea unei companii pentru al doilea an consecutiv a scos 110 membri voluntari.

Echipa care a adunat cei mai multi saci este cea a unei companii multinationale timisorene de 38 persoane cu 250 de saci adunati.

Cu cei mai multi saci adunati de persoana, 12,5 saci, pe primul loc se situeaza o echipa de 4 persoane participanta la Sag, urmata indeaproape de o echipa tot de 4 persoane de la Dumbravita cu 11.5 saci de persoana.

Vezi galerie foto de la Let’s Do It, Romania!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...