Noutati :

Aproape 1.000 de familii din Timisoara vor plati mai putin pentru caldura. Inca 15 blocuri vor fi anvelopate cu fonduri europene

9 aprilie, 2019 - 12:39 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara si cei ai Agentiei Regionale pentru Dezvoltare Vest au semnat inca patru contracte pentru reabilitarea a 15 blocuri, cu fonduri europene, de la bugetul local si de la proprietari.

CITESTE SI: Scoateti iarasi vechiturile si gunoaiele in fata caselor si blocurilor, la Timisoara! Se reia campania de curatenie, inainte de Pasti. Nicolae Robu: La noi nu se poate face ca in tarile civilizate

In total, 917 familii care locuiesc in cele 15 blocuri ce vor fi reabilitate termic vor plati mai putin pentru caldura. Cele 15 blocuri care vor fi renovate cu fonduri europene se afla in mai multe zone din oras, si sunt amplasate pe strazile C. Bogdanestilor, Calea Torontalului, Dropiei, Dambovita, Mures, Martir Dumitru Juganaru, take Ionescu, Brandusei, Deliblata, Cetatii, General Dragalina, Teiului, Burebista si Calea Circumvalatiunii.

„Astazi avem un pachet de inca 4 proiecte. Este un numar foarte mare de apartamente care vor beneficia de aceste fonduri. Este de amintit ca, in final, pe langa beneficiile de reducere a consumului, care sunt evidente, de minim 40% fata de valoare dinainte, lucrarile sunt mai ample decat cele care au fost inainte, sunt lucrari si la zona de acoperis, de zona comuna, iar aspectul estetic cred ca este un lucru foarte bun”, a spus Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

In total, 4 contracte au fost semnate. Primul are o valoare de putin peste 9 milioane de lei si o durata de executie de 22 de luni, al doilea este in cuantum de peste 4.6 milioane de lei si trebuie realizat in 18 luni, al treilea are o valoare de aproximativ 750.000 de lei, iar lucrarea trebuie finalizata in 13 luni. Cel de-al patrulea contract are o valoare de putin peste 7,5 milioane de lei si un termen de executie de 22 de luni.

Video: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...