Aplicatia prin care se fotografiaza si filmeaza numarul de inmatriculare si se afla rapid ce masina are RCA sau nu, testata de Politie

Politia Romana testeaza in prezent o aplicatie de mobil prin care ar putea fotografia si filma numerele de inmatriculare si ar putea afla, in cateva fractiuni de secunda, daca o masina este asigurata sau nu.

Madalin Rosu, presedintele Biroului Asiguratorilor Auto (BAAR), estimeaza ca folosirea aplicatiei va deveni operationala in acest an.
Ea a fost dezvoltata de catre BAAR si pusa la dispozitie spre testare Politiei Romane.

Aplicatia a fost deja testata din perspectiva fotografierii numarului de inmatriculare. in cateva fractiuni de secunda aplicatia interogheaza baza de date AIDA si intoarce raspunsul daca masina este e asigurata sau nu.
Apoi politistul poate lua decizia sa opreasca masina si sa verifice daca intr-adevar are sau nu asigurare, pentru ca se pot intampla cazuri in care masina are asigurare, dar e facuta pe seria de sasiu – e in vederea inmatricularii – si atunci numnarul de inamtriculare nu figureaza, ci figureaza sasiul. Se va rezolva in timp si acest aspect.
Se lucreaza in prezent si la capacitatea de a filma a aplicatiei. In momentul de fata aplicatia permite cautarea doar dupa fotografie. Acum se lucreaza la testarea unei variante video, adica in timp ce politistul circula cu masina si filmeaza, aplicatia vede numarul si semnaleaza daca e asigurata sau nu„, a precizat luni pentru HotNews.ro Madalin Rosu, presedintele BAAR.

Acesta a mai spus ca aplicatia in sine este interconectata cu baza de date AIDA si va fi disponibila doar pentru Politie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Rca la actualele tarife unde esti obligat practic sa platesti pe 12 luni in avans se cheama bataie de joc pe banii oamenilor si nici o autoritate nu intervine,peste tot in lumea asta rca pe 12 luni este un multiplu al costului pe o luna,dar la noi este altfel,este bataia de joc suprema.
    Populatia prin plata in avans pe 12 luni ii finanteaza pe acesti asa zisi asiguratori.

  2. Masinile politiei ar trebui dotate cu camere de detectare automata a valabilitatii ITPului si RCAului, in felul asta se evita opririle inutile si spagile politistilor