Noutati :

Apele subterane, resursa ascunsa. Campania pornita la Timisoara de doi profesori de biologie care trag un semnal de alarma de Ziua Mondiala a Apei

17 martie, 2022 - 08:55 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ziua Mondiala a Apei, sarbatorita pe 22 martie in fiecare an, are ca scop concentrarea atentiei asupra importantei apei. Tema din acest an „Ape subterane” atrage atentia asupra resursei de apa ascunsa, care a fost intotdeauna extrem de importanta, dar nu este pe deplin recunoscuta in elaborarea politicilor de dezvoltare durabila.

Sub titlul „Ape subterane – Faceti vizibil invizibilul”, elevii si profesorii Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timisoara doresc sa atraga atentia asupra rolului vital al apelor subterane in sistemele de apa si canalizare, agricultura, industrie, ecosisteme si adaptarea la schimbarile climatice. Acestia vor realiza un sondaj stradal care va avea ca rezultat constientizarea oamenilor in privinta importantei vitale a apelor subterane.

Mesajul general al campaniei initiata de profesorii de biologie Adrian Balog si Eva Boros este ca explorarea, protejarea si utilizarea durabila a apelor subterane va fi esentiala pentru supravietuirea si adaptarea la schimbarile climatice si pentru satisfacerea nevoilor unei populatii in crestere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...