Noutati :

Apel la parlamentarii de Timis: Sustineti amendamentele la bugetul national, in interesul Timisoarei!

28 ianuarie, 2017 - 09:19 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Parlamentarii de Timis, indiferent de culoarea lor politica sunt invitati sa sustina, la unison, trei proiecte mari pentru Timisoara si pentru judetul Timis.

CITESTE SI: Cati bani vin, la Timisoara, de la bugetul national, pentru noua cladire a Spitalului de Copii? Totul a fost stabilit!  

Cele trei proiecte care sunt de fapt amendamente la bugetul national care vor fi depuse de parlamentarii PNL de Timis. Primul dintre acestea este o sosea – racord la autostrada Timisoara- Arad.

Un nou racord la autostrada de la bifurcatia Arad- Sanandrei. Nu apare niciunde pe motiv ca nu este prezent in masterplan si daca nu e prezent in masterplan nu pot fi obtinute fonduri europene. Pai dincolo de fondurile europene exista un buget al statului roman la care Timisoara si Timisul controbuie din plin. Pai noua nu ni se cuvin fonduri de la acel buget pentru un obiectiv atat de important? Drept urmare, parlamentarii PNL au depus un amendament prin care solicita sa se aloce fonduri pentru acest obiectiv„, a declarat liderul liberalilor din Timis, Nicolae Robu.

CITESTE SI: Sa te mai plangi la Protectia Consumatorului Timisoara? O faci degeaba. Prin ce a trecut un timisorean care a depus o reclamatie 

Al doilea proiect vizeaza investitii mari pentru oras: o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, un bazin de inot olimpic si un nou stadion.

Sala polivalenta si bazinul de inot olimpic. Exista un program convenit cu puterea anterioara in ceea ce priveste Timisoara sa se realizeze o sala polivalenta de 16.000 locuri in Timisoara. Trebuie realizate in acest an aceste documentatii. Bazinul este in aceeasi siuatie. Noul stadion este pe lista sinteza. Guvernul actual cu primul ministru timisorean in frunte a gasit in listele de investitii agreate de Ministerul Dezvoltarii si Compania Nationala de Investitii, aceste obiective. Nu-i bai ca nu sunt fise de obiectiv pentru ele. Important este sa se aloce prim Ministerul Dezvoltarii pentru Compania Nationala de Investitiifonduri suficient de mari astfel incat aceste proiecte sa poata fi sustinute in etapele lor incipiente.Nu e vroba de bani multi in aceasta etapa pregatitoare. Se pune problema ca din 2018 incolo sa se ajunga la executie„, a explicat Robu.

CITESTE SI: Cea mai noua veste despre pasajul ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata, la Timisoara, in zona Solventul 

Cel de-al treilea amendament vine in sprijinul primarilor. Liberalii vor o suplimentare a fondurilor alocate Ministerului Dezvoltarii pentru sustinerea proiectelor primariilor.

Al treilea amendament depus de parlamentarii PNL Timis se refera la o suplimentare a fondurilor alocate Ministerului Dezvoltarii in vederea sustinerii proiectelor din cadrul Programului de Dezvoltare Locala. Primarii din Timis de orice culoare politica au proiecte care trebuie sustinute in continuare si daca nu sunt fonduri ei vor sta cu mainile in san ca nu ar resurse pentru aceste proiecte. Acest amendament este in interesul primarilor„, a mai spus Robu.

CITESTE SI: Ti se rupe sufletul! Lasat in ger de copii, un bunic degerat a fost salvat cu ajutorul groparilor unui cimitir din Banat

In aceste zile, Guvernul definitiveaza proiectul de buget pe acest an, proiect care urmeaza, apoi, sa intre in dezbatere in Parlament.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...