Noutati :

A aparut forma finala a noii taxe auto! Vezi cu cat scade taxa

17 iunie, 2011 - 01:56 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: AUTO
4

Cea mai mare schimbare pe care o introduce noua lege este plata taxei de poluare la cumpararea masinilor inmatriculate inainte de 2007 in Romania, arata proiectul de lege al noii taxe auto. Taxa auto scade cu 30%.
Din 2007 pana in prezent au fost taxate doar masinile care erau inmatriculate pentru prima data in Romania. Dupa ce noua lege va fi intrat in vigoare vor fi taxate toate masinile pentru care nu s-a platit taxa de prima inmatriculare sau taxa de poluare. Dar numai in cazul in care masina isi schimba proprietarul.

“Obligatia de plata a taxei  intervine cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate”, spune proiectul. Mai precis, noul proprietar, fie ca o cumpara, fie ca primeste masina cadou, fie ca o mosteneste va fi obligat sa plateasca taxa de poluare, care depaseste 1.000 de euro in majoritatea cazurilor masinilor mai vechi de cinci ani. Masura din noua lege afecteaza astfel in jur de 3,2 milioane de proprietari, care, cel mai probabil, isi vor mai putea vinde greu spre deloc masina.

Cu cat scade taxa  – exemplu de calcul

Pentru un VW Golf 1,9 TDI cu motorizare Euro 4, cu emisii de 135 g de CO2/km, cu o vechime de 5-6 ani, noua valoare a texei este de 1.282 de euro, conform grilei din noua lege. Valoarea este mai redusa decat cea de pana acum-1.827 de euro. Deci o reducere de aproape 30%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. VREAU IN ALTA TARA !!!!

  2. astia sunt niste cretini am 0 skoda de noua luata din romania 2005 euro 3 trebuie sa platesc 4060 euro ca sa o pot vinde

  3. dupa cum spunea si nenea Einstein, prostia este sigurul lucru infinit… de la teoria lui vosganian nu am intilnit asemenea prostie, sa introduci o taxa retroactiva la masinile deja inmatriculate in ro… acum sa vezi distractie cu cei care vind masina si ramin in acte proprietari, cum o sa primeasca amenzile noului proprietar, cum o sa ramina datori la impozit…

  4. intotdeauna exista solutii… masinile deja inmatriculate in ro o sa fie reinmatriculate in bulgaria. alti bani pierduti de statul roman pt ca se incapatineaza sa pastreze aberatia asta de taxa.