Opinia Timisoarei

Apartamentele vechi s-au scumpit la Timisoara. Evolutia pietei imobiliare

TIMISOARA. Spre deosebire de aprilie, preturile locuintelor din Romania s-au mentinut pe o traiectorie general ascendenta in luna mai.

CITESTE SI: Firma familiei arhitectului-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, a proiectat 3 blocuri la o distanta de sapte ori mai mica decat cea legala fata de terenul invecinat 

Potrivit specialistilor, suma medie solicitata, la nivel national, de vanzatorii de apartamente (noi si vechi) a ramas stabila in luna mai la nivelul de 1.427 euro pe metru patrat util (fata de 1.425 de euro pe metru patrat util la finele lui aprilie). Evolutii negative au fost inregistrate doar in Bucuresti si Iasi, in timp ce in Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca apartamentele s-au scumpit, arata Daniel Crainic, director marketing imobiliare.ro.

Pentru ca in ultima vreme au mai multa cautare, apartamentele vechi s-au scumpit la Timisoara

Preturile apartamentelor din Timisoara au crescut intr-un ritm usor, anume cu 0,5%, luna trecuta, de la o medie de 1.464 de euro pe metru patrat, la 1.472 de euro pe metru patrat.

Pe cele doua segmente de piata au fost consemnate evolutii diferite.
Locuintele vechi s-au majorat cu 0,6%, ajungand la pretul mediu de 1.452 de euro pe metru patrat, in vreme ce unitatile locative nou-construite au inregistrat o scadere de 1%, de la 1.578 la 1.562 de euro pe metru patrat.
Comparativ cu perioada similara din 2022, preturile au inregistrat o crestere de 3,1%, de la 1.428 la 1.472 de euro pe metru patrat util.

Exit mobile version