Noutati :

Apartamentele nou-construite in Romania au suprafete tot mai mici. Care e explicatia?

18 decembrie, 2014 - 08:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

In perioada de „boom“ imobiliar, majoritatea investitorilor implicati in sectorul rezidential vindeau visul unui apartament in stil vestic, cu suprafete generoase.

Proiectele grandioase ale dezvoltatorilor imbobiliari au fost adaptate asa incat garsonierele s-au transformat in apartamente cu doua camere si cele cu doua camere au devenit unitati cu trei camere. Proiectele nascute in criza au ajuns sa mearga cu suprafetele chiar si sub „cutiile de chibrituri“ ceausiste.

Analistii imobliari au comparat suprafetele apartamentelor construite in perioada de boom si cele din ultimii ani si au constatat ca apartamentele noi sunt tot mai mici. In mod normal, o suprafata redusa ar trebui sa insemne si preturi mai mici de vanzare, dar nu intotdeauna aceasta este situatia.

Potrivit unei analize facute de Capital.ro, la nivelul pietei imobiliare se inregisteaza o scadere a suprafetelor construite, iar explicatia este ca apartamentele au fost construite ca sa se incadreze in tiparele trasate de programul „Prima Casa“, prin intermediul caruia au fost tranzactionate majoritatea locuintelor in ultimii sase ani.

Tendinta de scadere a suprafetelor construite este evidenta la nivelul intregii piete, iar justificarea dezvoltatorilor este simpla. Au construit apartamente care sa se incadreze in tiparele trasate de programul „Prima Casa“, prin intermediul caruia au fost tranzactionate majoritatea locuintelor in ultimii sase ani.

„Lumea vorbeste ca se construiesc tot apartamente comuniste, insă noi am facut apartamente cu suprafete mai mici tocmai pentru ca lumea sa le cumpere. Oamenii nu au bani sa cumpere apartamente mai mari“, spunea un dezvoltator imobiliar.

Mai multe pe capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...