Noutati :

Aparatura medicala ce va ajuta la diagnosticarea complicatiilor pulmonare la copii, donata la Clinica de Pediatrie a Spitalului Judetean Timisoara

21 decembrie, 2017 - 01:21 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. O noua mana de ajutor intinsa copiilor din Timisoara. O asociatie si mai multe firme au facut o donatie importanta Compartimentului de Pneumologie Pediatrica din cadrul Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean. Este vorba de aparatura medicala, in valoare de aproape 35.000 de lei, ce va ajuta copiii cu probleme pulmonare.

Compartimentul de Pneumologie Pediatrica este o structura nou infiintata, cu 7 paturi, in cadrul careia sunt spitalizati copii cu infectii de cai respiratorii – bronsite, bronsiolite, pneumonii, astm bronsic, exacerbarile unor pneumopatii cronice, ca fibroza chistica. O parte dintre investigatiile realizate in cadrul compartimentului de Pneumologie Pediatrica se pot realiza in tara doar in Clinica universitara de Pediatrie din Timisoara. Pentru diagnosticul si tratamentul adecvat sunt necesare investigatii specifice, dar si monitorizare si tratament de specialitate.

Aparatura donata va ajuta la diagnosticul precoce al complicatiilor pulmonare, pentru monitorizarea insuficientei respiratorii, diagnosticul astmului bronsic la copiii mici, precum si asigurarea inhaloterapiei prin aparate de aerosoli si spacere individuale, suport terapeutic ventilator cu flux crescut de oxigen, conform celor mai recente ghiduri terapeutice. Pentru terapie parenterala injectomatele si perfuzoarele donate ajuta la administrarea tratamentului injectabil in conditii optime pentru micii pacienti”, a declarat Dr. Ioana Ciuca, Medic primar Pediatrie si Medic specialist Pneumologie.

Am fost foarte impresionati de modul si profesionalismul cu care doamna doctor Ioana Ciuca trateaza micii pacienti. Am cunoscut astfel un medic exceptional, extrem de implicat si dedicat, in preajma caruia iti simti copilul in siguranta. Ne-am implicat alaturi de dansa in acest proiect pentru a le putea oferi copiilor cu afectiuni pulmonare internati aici un tratament si o terapie adecvata; ne bucuram ca am reusit sa aducem un zambet doamnei doctor si micilor pacienti”, Claudia Bardeau, membru fondator Asociatia Bardeau.

Bolile respiratorii sunt cea mai frecventa cauza de morbiditate si mortalitate la copil in patologia pediatrica, iar frecventa acutizarilor este semnificativ crescuta in anotimpul rece, in aglomerari urbane, la copiii de varsta mica.

In cadrul Compartimentului de Pneumologie Pediatrica se efectueaza ecografii pulmonare, neiradiante pentru diagnosticul si monitorizarea pneumoniilor si pleureziilor, evaluarea functiei pulmonare la copil mic prin determinarea indicelui de clearance pulmonar- investigatie de ultima ora, ce se poate realiza in tara doar in clinica universitara de Pediatrie Timisoara. Terapia acordata in compartiment copiilor cu patologie respiratorie se face prin proceduri statuate, conform protocoalelor internationale de tratament.

Asociatia Bardeau, initiatoarea acestei actiuni de suflet, si-a inceput activitatea in anul 2014, oferind ajutor in numeroase cazuri sociale, proiecte medicale sau educationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...