Noutati :

Aparate de ultima generatie au ajuns la Spitalul de Copii din Timisoara. Ce vor face ele pentru micutii operati? FOTO!

18 martie, 2015 - 02:10 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” din Timisoara a fost dotat cu aparatura de inalta performanta pentru monitorizarea micutilor bolnavi, care au suferit interventii chirurgicale.

O fabrica de anvelope din Timisoara a sponsorizat Spitalul de Copii cu sapte monitoare de ultima generatie, aparate care se vor ocupa de masurarea activitatii aparatului cardio-vascular si a respiratiei, valoarea aparaturii fiind de aproximativ 60.000 de euro.

sptalul-de-copii-luis-turcanu (13)

„Spitalul de Copii trece prin schimbari majore, unele involuntare – respectiv retrocedarile de cladiri si evacuari, altele pe care ni le dorim si pe care ni le-am propus, modificari care vizeaza cresterea calitatii actului medical. Se observa ca suntem in constructie. Este o dorinta a noastra mai veche, care dupa multi ani se materializeaza, respectiv constructia unui nou corp de cladire, corpul B, care va fi un spital al secolului XXI, care va avea opt nivele, cam o mie de metri patrati pe nivel, cu dotari de exceptie. Multumim clubului Rotary care mereu a fost alaturi de spital si care ne-a ajutat cu diverse donatii. Un rol important in finantarea spitalului nostru l-au avut atat ONG-urile, cat si alte donatii pentru ca un spital de copii de elita are nevoie de fonduri mai multe decat alte institutii”, a spus Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii din Timisoara.

sptalul-de-copii-luis-turcanu (1)

Medicii spun ca aparatura performanta inregistreaza pas cu pas tot ceea ce se intampla in timpul operatiilor, iar apoi informatiile se regasesc cu usurinta in dispozitivele din saloanele unde copilasii sunt tinuti pentru tratament si recuperare.

Monitoarele ofera, prin parametrii masurati, informatii despre activitatea aparatului cardio-vascular, despre activitatea aparatului respirator si, in functie de aceste determinari, medicii pot sa stabileasca o strategie terapeutica.

Pe viitor se intentioneaza legarea monitoarelor la o statie centrala prin care sa se poata supraveghea un numar de pana la 7 pacienti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...