Noutati :

Apa micelara – secretul unui ten radiant

17 mai, 2021 - 02:14 PM
Autor: Redactie      
Categorie: life
0

Curățarea tenului reprezintă o etapă esențială în rutina zilnică de îngrijire a feței. Iar apa micelară constituie un produs indispensabil în trusa fiecărei femei.

Ce este apa micelară? 

Este un produs de curățare delicat care îndepărtează ușor toate impuritățile de la suprafața tenului și reziduurile de machiaj. Acțiunea apei micelare se bazează pe micele – particule mici de componente active (surfactanți) cu o structură specifică. Prima apă micelară a apărut în Franța, aceasta a fost creată de cosmetologi în anii 90 ai secolului trecut ca agent de îngrijire pentru persoanele cu boli de piele, dermatită, eczeme, piele sensibilă și o perioadă de timp a fost vândut doar în farmacii. Treptat popularitatea acestui produs miraculos a crescut, pentru că datorită formulei sale active i se poate încredința orice sarcină: îndepărtarea machiajului de pe față și ochi, înlăturarea rimelului impermeabil, curățarea impurităților ușoare de pe piele. Apa micelarăprovine de la cuvântul „micele”, care înseamnă mici molecule de curățare sferice suspendate în apă. 

Care este componența apei micelare?

Apa micelară conține componente de curățare și restaurare care nu se găsesc în apa obișnuită. Compoziția diferitelor mărci de apă micelară poate include următoarele tipuri de surfactanți (enumerăm cele mai frecvente opțiuni): lauril glucozid sau cocoglucozid – componente cosmetice pe bază de zahăr și alcool gras, care se obține adesea din uleiul de cocos; polietilenglicol – o componentă a producției chimice; poloxamerele sunt substanțe sintetice speciale. 

La ce servește apa micelară? 

Apa micelară nu este doar un demachiant eficient, ci și un ajutor excelent în îngrijirea zilnică a feței. 

Cum să utilizați în mod corespunzător apa micelară pentru față și în ce proceduri de rutină o puteți include în siguranță?

1. Apă micelară pentru demachiere. În primul rând, nu poate fi ignorată funcția principală a apei micelare – îndepărtarea delicată și completă a machiajului rezistent la apă.

  1. Spălarea feței de dimineață. În ciuda faptului că noaptea pielea nu este expusă activ factorilor externi – continuă să secrete sebum. Prin urmare, curățarea de dimineață este recomandată nu doar cu apă obișnuită, ci și cu apă micelară – curățând delicat pielea de toate  impuritățile acumulate în timpul nopții.  
  2. Îndepărtarea micilor imperfecțiuni.  Apa micelară este foarte convenabilă de utilizat pentru a repara rapid machiajul în timpul aplicării.

Cum se folosește apa micelară?

Aplicați apă micelară pe un disc de bumbac, amintiți-vă că câteva picături sunt suficiente pe fiecare zonă a pielii. Curățați fața cu mișcări blânde și delicate. Ulterior puteți utiliza un toner pentru a elimina reziduurile de machiaj și a oferi tenului o hidratarea suplimentară. Apa micelară  poate fi utilizată  chiar și în timpul călătoriilor, pentru că nu necesită clătire cu apă.

Criteriile de bază în selectarea unei ape micelare:

Compoziție: asigurați-vă că lista de ingrediente conține surfactanți, care curăță delicat pielea și componente auxiliare, care menține echilibrul hidrolipidic al epidermei.

Ușurința de utilizare: ergonomia ambalajului va afecta cel mai probabil frecvența și dorința de utilizare a produsului, așa că acordați atenție prezenței unui dozator.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...