Noutati :

Apa cu masura. Contoarele de bransament

25 februarie, 2011 - 02:47 PM
Autor: Anonim      
Categorie: UTILE
0

In anul 2002 Aquatim a finalizat programul de contorizare a tuturor bransamentelor din Timisoara. in anii urmatori consumul de apa s-a injumatatit, a scazut risipa de apa. Aceasta a fost o etapa importanta in dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apa deoarece previzionarea investitiilor ulterioare a avut la baza un consum real. In prezent, un timisorean consuma in medie aproximativ 130 litri /zi, consum foarte apropiat de media europeana.

In Timisoara exista peste 24 000 de bransamente de apa potabila care deservesc aproximativ 350 000 de locuitori. La nivelul fiecarui camin de bransament exista un aparat de masura care inregistreaza consumul de apa – contorul sau apometrul de bransament.
Incepand cu luna aprilie 2010, Aquatim SA citeste contoarele de bransament de apa rece ale consumatorilor din Timisoara la un interval de 2 luni dar cu facturare lunara. Pe factura, in functie de situatia citirii, in dreptul indexului nou apare una din urmatoarele situatii: citit, citit – regularizare, autocitire, autocitire-regularizare, necitit, estimat – consum mediu. Cazul in care, in dreptul indexului nou va apare mentiunea “necitit”, se va intelege ca nu a fost posibila citirea din diverse motive cum ar fi: neasigurarea accesului in cazul in care contorul se afla pe proprietate privata, inundarea caminului de bransament etc. In lunile in care apometrul nu se va citi, facturarea se va face in functie de un consum mediu estimat. Estimarile se vor face pe baza consumului inregistrat in ultimele 6 luni, excluzand consumurile foarte mici sau foarte mari.

Autocitirea sau citirea contoarelor de catre utilizatori este o modalitate agreata de Aquatim. Ca si pana acum, utilizatorii pot transmite indexul apometrului de bransament la data inscrisa pe factura la sectiunea – data urmatoarei citiri, la numarul de telefon: 0256/226 656. Personalul Aquatim va verifica periodic corectitudinea datelor transmise.
Contorul din caminul de bransament este ultima componenta a retelei publice de alimentare cu apa si totodata limita de competenta a serviciului oferit de Aquatim SA. Acesta este motivul pentru care Aquatim factureaza doar consumul de apa rece inregistrat de contorul de bransament. Repartizarea consumului in interiorul unui condominiu este responsabilitatea exclusiva a asociatiei de locatari sau proprietari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...