Noutati :

Anuntul care a socat lumea! Hackerii de la Anonymous anunta ca in 31 martie se inchide internetul!

28 martie, 2012 - 01:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Pana sa vina sfarsitul lumii, vine sfarsitul internetului! Hackerii de la Anonymous au anuntat astazi ca vor inchide internetul in data de 31 martie. Hackerii gruparii au dat chiar indicii despre cum vor realiza operatiunea „Blackout” (Stingerea): prin dezactivarea marilor servere DNS (de la Domain Name Service – Serviciul Numelor de Domenii de Internet).

Celor care au ridicat din umeri cu scepticism, profesorul Adam Woodward, de la catedra de informatica a Universitatii Surrey, le raspunde, intr-un articol publicat de BBC News: „Niciodata nu spune niciodata”. Woodward explica de ce este posibila inchiderea internetului.

Serverele DNS sunt cele care convertesc adresa de internet pe care o introduci in browser in succesiunea de cifre si puncte prin care sunt codificate adresele de internet, adica IP-urile. Asadar, serverele DNS functioneaza ca un fel de carte de telefoane a internetului. Impiedicand accesul la „cartea de telefoane”, scoti din functiune internetul, spune specialistul britanic.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor