Noutati :

Anunt important! Medicii rezidenti vor primi locuinte

3 septembrie, 2015 - 08:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Ca sa nu mai plece peste hotare, Guvernul i-a inclus pe medicii rezidenti in categoria „tineri specialisti din invatamant si sanatate”, pentru ca, odata cu aceasta modificare, tinerii sa poate beneficia de locuintele ANL.

„Este necesara includerea medicilor rezidenti in categoria tinerilor specialisti din sanatate care pot achizitiona locuintele realizate prin programele Autoritatii Nationale pentru Locuinte (ANL) destinate inchirierii, avand la baza aceleasi considerente, respectiv migratia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregatit, aspect care a condus la reale dificultati in ceea ce priveste o optima functionare a intregii activitati desfasurate in unitatile sanitare publice, avand in vedere ca deficitele si decalajele acumulate an de an fac ca starea acestui sistem de
importanta nationala sa se deterioreze de la zi la zi, pentru stoparea exodului medicilor catre alte tari, fenomen care a luat amploare in ultimul timp”, se arata in textul unei Ordonante de Urgenta, aprobata de Guvern.

Ordonanta mai prevede si cresterea cuantumului salariului brut, in functie de care se calculeaza si bursele medicilor rezidenti. Modificarea va intra in vigoare din 1 octombrie.

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...