Noutati :

Anunt important de la RETIM. Se colecteaza deseuri periculoase in ZONA 1 Timis rural

14 august, 2019 - 12:46 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: UTILE
0

TIMIS. RETIM Ecologic Service SA si ADID Timis deruleaza pana pe 2 septembrie 2019, o noua campanie de colectare a deseurilor periculoase în zona 1 Timis rural – Varias, Sanandrei, Checea, Foeni, Otelec, Uivar, Dudestii Noi, Becicherecu Mic, Satchinez, Biled, Giulvaz, Peciu Nou, Sacalaz.

Cetatenii din aceasta zona vor putea depune deseurile periculoase prin aport voluntar în containerele special puse la dispozitie în punctele de colectare mentionate în tabelele atasate.

Deseuri periculoase sunt: ambalaje care contin reziduri de substante periculoase sau sunt contaminate cu substante periculoase, ambalaje metalice care contin o matrica poroasa solida formata din materiale periculoase (ex. azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate in alta parte), materiale de lustruire si îmbracaminte de protectie contaminate cu substante periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi si rasini cu continut de substante periculoase; baterii si acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii si acumulatori nesortate continand aceste baterii, solventi, acizi, alcali, uleiuri si grasimi, altele decat cele comestibile, detergenti cu continut de substante periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu continut de substante periculoase, deseuri din lemn cu continut de substante periculoase, pesticide, deseuri de vopsele si lacuri cu continut de solventi organici sau alte substante periculoase.

Nu se colecteaza: deseuri municipale, biodegradabile, vegetale,deseuri periculoase, industriale (inclusiv cele rezultate din productie), constructii si demolari, echipamente electrice si electronice si ambalaje.

ATENTIE!!! Deseurile periculoase se pastreaza in gospodarie pana în momentul colectarii si nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum si intervalul orar, sunt mentionate în tabelele alaturate si pe www.retim.ro/stiri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...