Anunt important al LOGS pentru timisorenii care se mobilizeaza sa adune ajutoare pentru refugiatii ucrainieni: Nu este nevoie, deocamdata, de ajutor de urgenta pentru refugiatii de la granita cu Ucraina. Nu este criza umanitara

TIMISOARA. Numeroase organizatii, dar si simpli timisoreni, impresionati de drama ucrainienilor care fug din calea razboiului, se mobilizeaza in aceste zile sa ajute cum pot pentru a le usura viata refugiatilor.
Cateva mii de ucrainieni au intrat in Romania in ultimele 3 zile, insa majoritatea si-au vazut mai departe de drum catre Europa vestica. N-au fost foarte numerosi cei care au ramas aici, iar in ajutorul lor au sarit romanii din zona de frontiera care ii sprijina cu cazare, alimente si produse de prima necesitate.
Reprezentantii LOGS din Timisoara au luat legatura cu autoritatile si organizatiile de la frontiera cu Ucraina si atrag atentia ca nu exista o criza umanitara acolo, deocamdata si, drept urmare, timisorenii sunt indemnati sa nu faca in acest moment strangeri insemnate de echipamente de protectie civila, pentru ca. in acest moment, nu e necesar.
MESAJ IMPORTANT DESPRE SITUAȚIA DE LA GRANIȚA CU UCRAINA
După multe telefoane și dorințe de ajuta din partea timișorenilor și a românilor față de refugiații din Ucraina, vrem să facem transmitem următoarele informații:
1. Este lăudabilă dorința românilor de a ajuta refugiații din Ucraina. Am văzut asta și la Timișoara din 2020 până acum și suntem mândri de bunătatea poporului nostru.
2. În prezent ( ieri și astăzi) la granița Ucrainei cu România NU există o situație umanitară. Nu este nevoie de intervenții de urgenta, majoritatea oamenilor care ajung acolo au un plan unde să ajungă și sunt deja organizații locale care ajuta daca e nevoie puține cazuri de urgență..
3. Suntem în contact cu ISU si DSU și alte zeci de organizații, dar și jurnaliști care susțin același lucru.
3. LOGS nu încurajează strângerea de alimente si haine în acest moment. Nu este o nevoie de aceste lucruri, în prezent, în opinia noastră.
4. Nu este nevoie de spații de cazare încă. Etic este sarcina statului să organizeze cazare de urgență sau pe termen mediu. Am văzut postări dramatice despre organizații care au „salvat” refugiați din Ucraina de la granița, „amărâți” care nu aveau unde sa stea. Daca aveti spatii de cazare informati oficial autoritatile statului aici [email protected]
5. Ne coordonam cu autoritățile statului în tot ce facem. Este nevoie de intervenții specializate, refugiații din Ucraina NU au aceleași nevoi ca și refugiații din Afganistan, de exemplu.
6. LOGS a deschis un fond de urgenta pentru ajutorarea refugiaților pe termen mediu. Așteptăm să vedem nevoia cea mai mare si vom acționa acolo. Canalizați resurse spre organizații cu experiență. Pentru donații in bani către LOGS daca doriți informații mai jos.
7. Nu consideram că sunt necesare alimente neperisabile inca. S-ar putea să nu fie nevoie de ulei și mălai ci de bani – ca refugiații sa își cumpere și prepare singuri mâncarea.
8. Nu faceți poze și postări dramatice. Nu faceți poze negative și emoționale la copii. Promovați o vizibilitate pozitivă și centrata pe bunătate, nu pe umilirea unor oameni care sunt în suferință.
9. Informați-va din surse sigure. Multe organizații sau persoane pot fi bine intenționate dar le lipsește experiența în acest domeniu și pot apărea situații negative, din lipsa de expertiză și specialziare. Nu ne luptăm cu statul român, ci ajutăm complementar și oferim expertiza unde este nevoie.
10. Gândurile noastre și rugăciunile noastre se îndreaptă către poporul ucrainean. Sperăm la încetarea războiului. Apreciem bunătatea romanilor si contam pe ea, într-un mod organizat și cu înțelepciune.
Call – Center (pe WhatsApp) pentru informații despre azil și informații pentru ucraineni (limba engleză, rusă și ucraineană). +4.0765.861.888 – LOGS Timisoara
Call – Center pentru consiliere socială și psihologică pentru ucraineni care s-au refugiat deja în România +40 745 139 747 – ASproAS Romania
✅ Puteți ajuta aici cu donații in bani sau posibil voluntariat:
✅ Aici puteți afla informații despre procedura de azil și cum să intri în România https://www.facebook.com/1629717603979743/posts/3253584461593041/
SPUNEȚI MAI DEPARTE!„, au transmis reprezentantii Grupului de Initiative Sociale LOGS din Timisoara.
LOGS – Grupul de Inițiative Sociale este o organizatie din vestul Romaniei, care, din 2019, promoveaza integrarea grupurilor vulnerabile de migranti, lupta impotriva traficului de persoane si crede in educatie.
Membrii organizatiei sunt recunoscuti pentru demersurile sustinute facute in Timisoara pentru sprijinirea transfugilor care ajung in oras si carora le asigura mancare, haine ori le ofera informatii in privinta relatiei cu autoritatile.
La Dumbravita, dar si in alte locuri, cetatenii s-au mobilizat pe retelele sociale si s-au apucat sa stranga ajutoare de care in acest moment nu este nevoie.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...