Noutati :

Anul viitor platim cu 10% mai mult impozitul pe locuinta. Pentru a doua locuinta impozitul este cu 65% mai mare!

12 august, 2011 - 09:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Se anunta vremuri negre! Statul ia tot mai multi bani de la populatie. Strategia fiscal-bugetara aprobata de Guvern pentru 2012 prevede impozite cu 10% mai mari pentru locuinta si masina.

Daca avem mai multe case, impozitul ajunge si la 300%! Impozitele pentru locuinte si masini vor creste anul viitor si se vor tot majora in fiecare an pana in 2014, potrivit Strategiei fiscal-bugetare aprobata de Guvern. Va fi mentinuta impozitarea suplimentara pentru a doua, a treia si a patra locuinta.

Guvernul condus de Emil Boc a ajuns la concluzia ca primariile trebuie sa incaseze mai multi bani din impozitele pe locuinte si masini, astfel incat sa primeasca mai putini bani de la bugetul statului.

Pentru anul viitor Strategia Fiscal-Bugetara prevede ca incasarile din impozite locale sa fie majorate, ceea ce va aduce in plus la buget peste 350 de milioane de lei.

Cresterile vor continua: in 2014 taxele locale vor fi cu 25% mai mari decat acum. Asta insemna ca vor fi marite, in special impozitele pentru locuintele scumpe, considerate de lux.

Se va mentine si impozitarea suplimentara a celor cu mai multe proprietati. Pentru a doua locuinta impozitul este cu 65% mai mare, pentru a treia cu 150%, iar pentru a patra cu 300%.

Actualul sistem de impozitare pentru proprietati nu reflecta diferenta de valoare dintre locuinte spun autoritatile, pentru ca nu sunt impozitate la preturile pietei.

Asa se face ca in Bucuresti, unde sunt cele mai mari impozite, pentru un apartament de 75 de metri patrati, impozitul anual este de 137 de lei in centru, si de 121 de lei intr-un cartier marginas. Adica o diferenta de 16 lei.

Acum se discuta despre impozitarea locuintelor  in functie de valoarea de piata, dar in cazul acesta taxele ar creste in unele zone si de 10 ori. Preturile pietei pot sa si scada.

„Cel mai bine ar fi sa imbunatatim impozitarea plecand de la sistemul actual pe care sa il imbunatatim, si valoarea impozabila sa fie valoarea minima de constructie”, spune Gabriel Biris, avocat.

Cresterea impozitelor si taxelor locale este prevazuta in Strategia fiscala care mentioneaza si continuarea limitarii cheltuielilor cu salariile si pensiile.

De exemplu pensionarii care au avut grupa a 2-a de munca vor primi abia din 2014 cresterile de pensii pe care ar fi trebuit sa le incaseze anul viitor. Pierd astfel o crestere de pana la 730 de lei pe an.

„In acest moment avem acest obiectiv: nu se taie nimic din ceea ce au oamenii in buzunar, ce se poate acorda in plus depinde de cresterea economica si in functie de ceea ce se intampla pe plan european si mondial”, a precizat premierul Emil Boc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...