Noutati :

Anul scolar incepe, in Timis, fara o situatie clara a scolilor fara autorizatie de functionare. Inspectoratul Scolar inca mai centralizeaza datele

10 septembrie, 2013 - 01:40 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. La mai putin de o saptamana pana la inceperea anului scolar, in judetul Timis nu exista inca o situatie actualizata a unitatilor de invatamant cu probleme. Ultima verificare s-a incheiat in 10 septembrie, dar datele vor fi centralizate abia dupa 16 septembrie.

In urma controlului efectuat de reprezentantii Inspectoratului Scolar, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinare si a Prefecturii in unitatile de invatamant din judetul Timis, 43 de scoli si gradinite nu au reusit sa obtina avizul de functionare.

La ultimul Colegiu Prefectural, atunci cand a fost prezentat bilantul acestui prim control, s-a luat decizia de li se mai acorda un ragaz primariilor din localitatile unde exista scoli cu probleme, pentru remedierea situatiei. Asta, tinand cont ca in unele dintre unitatile de invatamant de pe „lista neagra” se mai efectuau lucrari de igienizare sau mici reparatii.

Un nou control urma sa stabileasca in ce masura problemele au fost rezolvate.

Verificarea s-a incheiat, dar centralizarea datelor va mai dura, asa incat anul scolar va incepe, in judetul Timis, fara un bilant clar al problemelor care se inregistreaza, din punct de vedere al igienei si sigurantei elevilor, in unitatile de invatamant.

Rezultatele controlului vor fi cunoscute abia saptamana viitoare, adica dupa 16 septembrie, recunosc reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean.

Printre problemele sesizate la primul control se numarau: acoperisuri si tavane subrede, scoli care nu sunt racordate la reteaua de apa, reparatii neterminate, lipsa microbuzelor pentru transportul elevilor si lipsa cadrelor didactice calificate.

CITESTE SI: 43 de scoli si gradinite din Timis nu au autorizatie de functionare din cauza conditiilor igienico – sanitareInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...