Anul scolar a inceput in Timis cu 52 de scoli neautorizate sanitar si peste 200 de posturi de invatator si educator neocupate

TIMISOARA. Anul scolar in Timis incepe si cu bune, si cu rele. Cu bune: mobilier sosit pentru clasa pregatitoare. Cu rele: scoli neautorizate sanitar si invatatori si educatori care inca n-au sustinut concursul de ocupare a normelor didactice.

Sunt multe lucruri bune in invatamantul timisean, deschiderea anului scolar a fost reusita, dar avem si unele situatii mai putin bune. Avem 52 de scoli care nu au primit autorizatie de funtionare, printre care si Colegiul National „C.D. Loga” si Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, care este chiar in buricul targului”, recunoaste Cornel Petroman, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

El explica si de ce unitati de invatamant de prestigiu n-au reusit sa obtina autorizatie de functionare si, probabil, nici n-o vor obtine pe parcursul anului scolar: „La „Loga”, spre exemplu, nu s-a dat autorizatie sanitara pentru ca treptele sunt tocite si, pe o suprafata umeda se poate aluneca, iar elevii se pot rani. Avem scoli, mai ales in mediul rural, unde nu exista apa curenta, iar toaletele sunt in curte. Din acest motiv, respectivele unitati de invatamant nu au primit autorizatia sanitara de functionare. In toate aceste locuri, cursurile se desfasoara, responsabilitatea revenind directorilor. La ”Ungureanu” avem o alta situatie: cade tencuiala de pe pereti, pe exterior. Din acest motiv nu au primit autorizatia de la DSP”, ne-a spus Cornel Petroman.

Peste 200 de dascali nu pot intra inca la clasa

O alta problema cu care se confrunta Inspectoratul Scolar Timis o reprezinta cele peste 200 de norme didactice de invatator si educator din judet, care sunt descoperite. Desi sunt dascali, acestia nu pot intra inca la clasa.

Nu avem probleme cu aceste posturi, avem cadre didactice suficiente, chiar in plus. Dar, din cauza metodologiei stufoase, acestea trebuie sa sustina, in aceasta saptamana, concurs in scoli, de ocupare a posturilor si abia apoi sa intre la ora”, sustine inspectorul scolar general.

Pana la concurs insa, clasele sunt descoperite, dascalii din scolile unde nu au fost ocupate inca normele de invatator si educator urmand a gasi solutii pentru a intra cineva la catedra in aceasta saptamana, pana vine titularul pe post.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...