Noutati :

Anul scolar 2012-2013 – dedicat sportului de masa in scoli

25 aprilie, 2012 - 03:15 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

Programul initiat de Ministerul Educatiei incepand cu septembrie 2012 se va numi „Sport pentru toti, toti pentru sport”. Programul presupune angrenarea a cel putin 50% din elevii scolii si a multor profesori in activitatile specifice sportului de masa.

Vom institui un sistem de incurajare a oricarui cadru didactic si nu numai, de a beneficia de acest certificat de „voluntar pentru sportul de masa” si de a obtine recompense in urma unei activitati pe care o desfasoara in acest sens. Ne gandim chiar la voluntariatul pentru sportul de masa pe care il pot realiza studentii de la facultatile de profil din tara. De asemenea, un alt concept pe care vrem sa il incurajam, prin dezvoltarea impreuna cu parteneriatul cu autoritatile publice locale, este program „School after school” dedicat sportului de masa„, a precizat Oana Badea, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei.

Programul va permite autoritatilor publice locale, in parteneriat cu unitatile de invatamant, sa evalueze care sunt activitatile sportive ce pot fi desfasurate pe arealul unitatii administrativ-teritoriale si chiar sa fie bugetate atata timp cat stim exact dinamica, de cate ori pe luna, in ce zi si cu cine desfasori activitatea.

Desfasurarea „Sport pentru toti, toti pentru sport” consta si in implicarea ONG-urilor care, de ani buni desfasoara activitati in acest sens in Romania.

Este un alt program, este activitate in beneficiul celor care aleg si subliniez inca o dimensiune, se adreseaza comunitatii scolare. in acceptiunea Ministerului Educatiei, comunitatea scolara nu se rezuma doar la elevi si la profesori. Activitatile pentru sport de masa se pot realiza si cu familiile elevilor, cu atat mai bine pentru ca presupune o stare de spirit, sa vrei sa faci sport, presupune sa-ti placa mai mult decat sa stai in fotoliu si sa urmaresti un meci de handbal, presupune sa vrei sa faci si tu, in beneficiul tau, acest tip de miscare. Ne punem foarte mare speranta in acest program si tocmai caracterul voluntar de inscriere a unitatilor de invatamant credem ca va face sa fie agreat acest program„, a adaugat Oana Badea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. carevasazica sport extrem pentru liceeni
  -facebook
  -cafebaruri
  -cluburi
  -sexiclub…
  oricum peste 65% din absolventi sunt someri, si 25% studenti analfabeti!