Noutati :

Anul 2016, plin de reusite pentru Universitatea Politehnica Timisoara

23 decembrie, 2016 - 11:30 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Anul 2016 se apropie de incheiere. A fost un an, ca ultimii de altfel, in care democratia, libertatea de exprimare, transparenta si dialogul au fost in centrul preocuparilor institutionale.

Tot in 2016 invatamantul romanesc a fost marcat de multe schimbari, unele pozitive, altele discutabile si altele riscante pentru o dezvoltare sustenabila.

Pentru reprezentantii Univesrsitatii Politehnica Timisoara si anul acesta a fost unul marcat de preocuparea si eforturile pentru incurajarea performantei si excelentei, care a fost rasplatita din plin.

Universitatea Politehnica Timisoara a fost onorata cu patru premii din partea Academiei Romane, dupa cum urmeaza:

– la sectiunea „Stiinte tehnice”, premiul „Constantin Budeanu“  pentru cartea  “Dual rotor single stator permanent magnet motors for hybrid electrical vehicles”,  autori: Lucian-Nicolae Tutelea si Sorin-Ioan Deaconu;
– la sectiunea „Stiinte agricole si silvice”, premiul „Gheorghe Ionescu-Sisesti” pentru cartea „Drenaje”, vol.1 si 2, autor: Teodor Man;
– la sectiunea „Stiinta si tehnologia informatiei”, premiul „Grigore Moisil“ pentru grup de trei lucrari: „Contributii la optimizarea sistemelor fuzzy”, autori: Radu-Emil Precup, Radu-Codrut David, Emil M. Petriu, stefan Preitl, Mircea-Bogdan Radac;
– la sectiunea „Stiinta si tehnologia informatiei”, premiul „Tudor Tanasescu“, pentru  grup de patru lucrari: „Automatizare avansata”, autor principal: Gheorghe-Daniel Andreescu.

UPT ii felicita pe toti castigatorii si isi doresc ca seria impresionantelor realizari stiintifice sa continue si in anii care vin.

In acest sens, joi, 22 decembrie 2016, in cadrul intalnirii festive de sfarsit de an a politehnistilor, prof.dr.ing Viorel-Aurel serban, rectorul UPT, a inmanat doua granturi suport in valoare de 1000 de euro pentru sprijinirea activitatii de cercetare a tinerilor cu rezultate deosebite: S.l.ing. Mircea-Bogdan Radac (31 ani, Departamentul de Automatica si Informatica Aplicata) si conf.dr.ing. Robert Ianos (35 ani, Departamentul de Chimie Aplicata si Ingineria Compusilor Anorganici si a Mediului).

La finele anului, conducerea Universitatii Politehnica Timisoara ureaza comunitatii academice din Timisoara si romanilor de pretutindeni Sarbatori linistite, lumina in suflet si intelepciune.

„Fie ca anul 2017 sa ne gaseasca mai increzatori, mai solidari, mai buni si mai plini de dragoste fata de cei de langa noi. La multi ani!”, este mesajul pe care reprezentantii UPT il transmit tuturor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...